23948sdkhjf

Corebon ansöker om tillstånd för utökad verksamhet

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

-Vi har sedan tidigare ett mindre tillstånd och vi har redan idag har fått ett positivt förhandsbesked om det nya tillståndet, säger Tobias Björnhov, vd för Corebon AB, till Plastforum. 

Corebon Production AB tillverkar radomerplastkomponenter som används som väderskydd för exempelvis radarantenner och annan elektrisk utrustningMaterialen som används är kolfiber- och glasfiberarmerad plast. I detta fall är plasten tvåkomponents epoxi. Företaget startades 2013 som ett helägt dotterbolag till Corebon AB. Det har cirka 85 anställda och ligger i Malmö. 

Företaget avser nu att öka sin produktion och ansöker därför om tillstånd för en B-verksamhetverksamhetskod 25.20. Idag har företaget tillstånd att tillverka plastprodukter med maximal förbrukning av epoxi omfattande 20 ton (MBN-2019-550). Eftersom företaget ser en volymökning av sin produkt, vill det öka sin kapacitet till 135 ton plastråvara per år.

Då företaget i dagsläget ej är tillståndspliktigt har det lämnat in en ansökan om tillstånd för miljöfarlig verksamhet  Kantyxegatan i Malmö. 

-Som jag har uppfattat det så kommer vi att vara igång med den utökade verksamheten under hösten 2020, säger Tobias Björnhov. 

den planerade verksamheten kommer dagens två pressar att kompletteras med ytterligare fyra pressar och två injektionsmaskinerKapaciteten kommer att öka avsevärt, både genom en utbyggnad med mer utrustning och kortare cykeltider. El, vatten och ventilation är redan draget och förberett för den ökade produktionen. 

Corebons ägare är övertygade om att verksamheten kommer att bidra till en stärkt position för regionens utveckling då det kommer att producera och sälja attraktiva produkter för framtidenVerksamheten kommer vidare att främja tillväxt i regionen.

Moderbolaget planerar för att i framtiden skapa en regional kompetenshub för effektiv och konkurrenskraftig komposittillverkning.  

-Detta kommer förhoppningsvis att attrahera stora företag inom flyg och fordonsindustrin att besöka regionen och kanske även bedriva verksamhet här, skriver företaget i samrådsunderlaget för sin ansökan om tillstånd för B-verksamhet. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nu grundas för västsvensk vindkraft

”Det är ju på håret – allt måste klaffa”

Viruset, vindarna men framförallt klockan. Trafikverket har många motståndare när upprustningen av getingmidjan går in i ett kritiskt skede i sommar.

Peabs första beläggningsavtal med Sollentuna

Peab asfalterar i Vallentuna

E-utbildning i byggetik

Med målet att sprida grundläggande kunskaper om korruptionsbekämpning, mångfald och sund konkurrens lanserar nu Samhällsbyggnadssektorns etiska råd en kostnadsfri e-utbildning som tar cirka 20 minuter att genomföra.

NCC avyttrar dansk vägverksamhet

NCC går vidare i avvecklingen av sin Road Service-division genom att avyttra verksamheten i Danmark till det danska entreprenadföretaget Arkil.

Nyhetsbrev

27 maskiner på ett bräde –  VSM har storhandlat

Alkolås, miljöolja och nytt leasingupplägg när VSM tar hem nästan 30 maskiner i ett svep.

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

JCB: första vätgasdrivna grävmaskinen är här

JCB visar upp ny prototyp – vars enda utsläpp är vatten.

Tredje gången för BDX

Mångfacetterat uppdrag för NCC

Plus

Ledaren drar ifrån

Tunga Bussligan sackar i juni – men ledaren drar ifrån, det framgår av Bil Swedens statistik.

Malmö har fått ett liftcenter

Braskems PP-enhet snart redo för produktion

Svag juni för bussarna

Amerikanskt miljöpris till Volvo

USA:s energidepartement har uppmärksammat Volvos arbete med att förebygga och minska avfall vid sina nordamerikanska anläggningar och tilldelat den svenska maskintillverkaren utmärkelsen Better Plants Better Practise.

Skredrisken längs Göta älv utreds

Geotekniska undersökningar har just påbörjats i Göta älvdalen som ett led i arbetet att utreda stabiliteten i de delar av älvdalen som betraktas som mest skredbenägna.

Från lastbilar till fastigheter

Vad händer med industrin efter corona?

226 förlorar jobbet när Lindab stänger verksamhet

Tojos Plast får ny ägare

Klart: Finalisterna i Bussförar-SM 2020!

Nu är det klart - här presenteras de 16 finalisterna som kommer till Gillingebanan i Vallentuna 7 september, där avgörs Bussförar-SM 2020.

Halvvarmt uppdrag i norr

450 nya bostäder kan byggas i Södertälje

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

En mil bergtunnel – men var ska den dras?

Trafikverket tar ett helhetsgrepp om de nya stambanorna

De får förbereda för Norrbotniabanan

Nödiga tjuvar slog till mot lastbil

Timmerförare backade på kvinna - åtalas

Konkurrensverket slår ner på kommun 

Metsjö dubblar

Vacker men sliten väg ska renoveras

Nöjesparkerna i akut kris

SL återinför biljettkontroller

Peab bygger i havet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11