23948sdkhjf

SIA Glass designar för återanvändning

SIA Glass glasspaket på 1,5 liter är inte bara en populär produkt på alla barnkalas och festliga tillfällen vid middagsbordet. Burken med lock är också väldigt populär att återanvända för allehanda saker. Det vet SIA Glass och har nu tagit höjd för det i designen av sin glassförpackning.

SIA Glass förpackningar är en vanlig syn vid lunchborden runt om i Sverige. Men SIA Glass klassiska ovala glassburk återanvänds inte bara som lunchlåda.

– Vi får höra nya berättelser varje vecka om hur våra förpackningar återanvänds vilket är kul att ta del av. Förutom som matlåda passar de utmärkt till förvaring av skruvar och muttrar, barnens lego och kritor samt som krukor att plantera i, säger Dan Bengtsson Marknadschef på SIA Glass.

Nu blir burken ännu bättre för både för återanvändning och klimatet genom en finurlig plastreducering.

– Vi har lagt till dräneringshål i burkens överkant så att den blir lättare att diska. Våra glassburkar blir ju återanvända om och om igen och när burken är placerad upp och ner i diskmaskinen har det tidigare kunnat bli en mindre vattenansamling i burkens överkant. Det blir det inte längre genom att vi adderat dräneringshål.

– Det är en rolig detalj som vi tror våra konsumenter kommer uppskatta och som vi hoppas främjar återanvändningen och minskar skvättandet när man tömmer diskmaskinen, säger Dan Bengtsson.

Dessutom har SIA Glass i sin nya burkdesign ytterligare reducerat plasten i förpackningen.

– Vi har under en tid arbetat med att reducera mängden plast i vår 1,5 liter-burk. Genom att göra plasten tunnare i burken så har vi genomfört en plastreduktion på 6,5 gram per burk vilket motsvarar en plastminskning med 14%, säger Helena Stenström, Hållbarhetschef för Bertegruppen, där SIA Glass ingår.

I och med plastreduktionen så minskas klimatutsläppen med 88 ton Co2 per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109