23948sdkhjf

Cykelprofil tar täten i Samhällsbyggarna

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Lars Strömgren, 38, har lett Cykelfrämjandet sedan 2014. Nu lämnar han cykelsadeln för att ta plats på vd-stolen i Samhällsbyggarna.

Steget från att vara förespråkare för cykeln som fortskaffningsmedel till samhällsbyggande är inte så stort som det kan verka vid första anblicken. Under Lars Strömgrens ordförandeskap i Cykelfrämjandet har dialogen med riksdag och regering spelat stor roll för att underlätta användandet av cyklar i såväl glesbygd som framför allt i tätorter.

Nu har han utsetts till ny vd för den ideella nätverksorganisationen Samhällsbyggarna med drygt 3 600 medlemmar – en förening för personer som är engagerade i att utveckla, bygga och förvalta vårt framtida samhälle.

För att skapa framtidens samhällen måste alla delarna i systemet hänga ihop – från trafikplanering och infrastruktur till fastighetsvärdering och bostadsbyggande. Städerna och samhället vinner på bättre förutsättningar för cykeln, liksom cyklingen vinner på bättre städer och samhällen. Det är den helheten jag vill arbeta vidare med. Föreningens medlemmar kan ge svar på många av dessa frågor, säger Lars Strömgren.

Lars Strömgren har en bred bakgrund och kompetens inom samhällsplanering, management consulting, ekonomi och PR för bland andra Ramboll och United Minds. Han har en rad uppdrag nationellt och internationellt och ett brett kontaktnät inom samhällsbyggnadsområdet. När han 1 augusti tar över vd-posten i Samhällsbyggarna får organisationen en driven kommunikator som bland annat är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och internationellt.

Han är för övrigt väl känd i samhällsbyggarkretsar sedan tidigare. 2015 tilldelades han Samhällsbyggarnas Clarence Morberg-pris, som årligen tilldelas en person som fungerat som förebild för yngre kollegor i branschen. 2016 erhöll han Stora kommunikationspriset – en av svenska kommunikations- och reklambranschens mest prestigetyngda utmärkelser – och tilldelades då titeln Årets kommunikatör.

Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som samhällsbyggarna står inför, säger föreningens ordförande Dag Björklund.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Nyhetsbrev

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Epiroc varslar 425

Halvvarmt uppdrag

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

NCC bygger i Rissne

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Sommarjobb på sliten väg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142