23948sdkhjf

Ny ledare i Bussförar-SM

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

18 maj noterades 267 anmälda till Bussförar-SM 2020 vilket är klart fler än samma tid förra året - och nu har det blivit skifte på toppen.

Det är Nobina som efter en försiktig start har gasat på rejält och nu noterar 129 anmälda bussförare. Därmed tar de ledningen när det gäller bussbolag med flest anmälda förare som genomfört det nätbaserade uttagningsprovet till tävlingen.

Transdev är nu tvåa i stället med 39 anmälda bussförare, Keolis tuffar dock på där bakom och nu har också Arriva dykt upp i årets tävling, fler lär snart följa. Så ännu kan det hända mycket innan anmälningstiden till Bussförar-SM 2020 går ut 19 juni. De just nu 267 anmälda förarna kommer alltså snabbt att bli fler under den månad som återstår, spår tävlingsledningen.

För mer information om tävlingen och länk till uttagningsprovet – klicka HÄR!

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Res- och Trafikforum. Syftet är att lyfta vikten av bussföraryrket samt höja dess status.

Här nedan redovisas alla bussbolag med minst två anmälda bussförare (siffran i parentes anger hur många bussförare som var anmälda 7 maj)

Nobina  129 (17)

Transdev* 39 (34)

Keolis 32 (26)

Arriva 8 (-)

Vy 8 (6)

Byberg & Nordin 4 (4)

Svealandstrafiken 6 (4)

Bergkvarabuss 3 (3)

Mohlins Bussar 2 (2)

Connect Bus 2 (2)

*) I Transdev redovisas även bussar från dotterbolaget A Bjöks som förvärvades sommaren 2019; just nu finns Björks Buss, VS & Perssons Bussar, Lindbergs Buss och Siljan Buss med bland bolagen som ingår i köpet av A Björks.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Nyhetsbrev

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Epiroc varslar 425

Halvvarmt uppdrag

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

NCC bygger i Rissne

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Sommarjobb på sliten väg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094