23948sdkhjf

Tar hem mångmiljonorder

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

Fristad Plast AB har mitt under pågående pandemi tagit den största ordern i företagets historia. 

-Vi har tagit hem en affär mot en tysk kund inom medicalsegmentet, vilken innebär en omsättning på närmare tio miljoner kronor för Fristad Plast bara under 2020, med goda möjligheter att bli än fler komponenter och verktyg kommande år, säger Andreas Andersson, projektledare vid företaget, till Plastforum. 

De flera hundra miljoner detaljerna i polypropen kommer att produceras i fyra multikavitetsverktyg. Två verktyg med 16 kaviteter har redan anlänt och ytterligare två verktyg med 64 kaviteter anländer vecka 31. Två av verktygen är tillverkade i Sverige och två i Tyskland.  

För projektet har Fristad Plast även beställt fyra formsprutningsmaskiner. De två första maskinerna (servohydrauliska 25 ton maskiner från Dr. Boy) installeras under denna vecka (vecka 20) och ytterligare två maskiner (helelektriska 50 ton maskiner från Engel) anländer vecka 31. 

-Ordern handlar om två komponenter i riktigt stora volymer, vilka på sätt och vis har att göra med corona långsiktigt, säger Andersson. 

Fristad Plast har haft bra beläggning under hela pandemin och har både klarat sig från sjukskrivningar samt inte att företaget inte behövt använda sig av korttidspermittering.  

-Vi har ytterligare en ny kund inom medicintekniksegmentet till vilken vi producerar visir, produktionen är fortfarande i en uppbyggnadsfas och vi producerar för närvarande ca 10 000 visir per dag, säger Andreas Andersson. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu
Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Nyhetsbrev

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Epiroc varslar 425

Halvvarmt uppdrag

Plus

Laddar för nystart

Kristoffer Tamsons basar för kollektivtrafiken i region Stockholm och är genom andra roller även en del av hela Kollektivtrafiksverige. Nu är siktet inställt på att komma tillbaka på andra sidan av den långdragna pandemin som lamslagit nästan allt.

NCC bygger i Rissne

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Processteknik-mässan flyttas

In memoriam Rüdiger Baunemann

Ny vd i Hybricon

Byggymnasierna rullar på i coronatider

Visst blir de praktiska övningarna lidande när byggymnasierna övergått till distansundervisning. Men genom att disponera om lektionerna och öka inslagen av rörliga filmer i undervisningen rullar det på bra för exempelvis Peabskolan i Malmö.

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Inget Load up North i år

Tar över SL

Överklagar jätteupphandling

Sommarjobb på sliten väg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111