23948sdkhjf

Geoteknik allt viktigare för Iterio

Iterio stärker sitt kompetensområde geoteknik genom att etablera fältgeo- och mätteknik som ett nytt affärsområde. Bakom satsningen ligger en ambition att kunna samla relevant kompetens hela vägen från fältarbete till färdiga handlingar ”i huset”.

Geoteknik har fått en allt större betydelse i byggprocessen. Oavsett vad som ska byggas eller var det sker, ställs stora krav på bland annat byggbarhet, hållbarhet och minimal omgivningspåverkan. Vi köpte tidigare in fältarbetet i samband med projekt, men ett av huvudsyftena med att starta det nya affärsområdet var att kunna skapa hög kvalitet genom hela processen – från fältarbetet till färdiga handlingar., säger Jonas Jonsson, vd på Iterio.

I takt med att projekten blivit fler behöver vi ha kompetensen från fältarbete till färdiga handlingar ”i huset”. Nu har vi kapacitet att täcka både egna projekt och erbjuda detta som en ny tjänst till externa kunder, säger Jonas Jonsson.

Ambitionen är att det nya affärsområdet ska klara de flesta förekommande geo- och mättekniska undersökningarna, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar. Verksamhetsområdet blir i första hand Mälardalen med fokus på Stockholmsregionen.

Chef för affärsområdet är Tobias Larsson som närmast kommer ifrån en roll som mätningsingenjör och gruppledare på Ramboll. Från Ramboll kommer även Tony Eriksson med mer än trettio års erfarenhet från branschen. Till gruppen har också rekryterats Tim Envall och Daniel Lifvendahl.

Bland Iterios nuvarande uppdrag inom geoteknik finns några av de större infrastrukturprojekten i Stockholmsområdet, som Tvärbanan Kistagrenen och Tvärförbindelse Södertörn. I dessa projekt levererar Iterio kompletta analyser och beslutsunderlag kring markförhållanden, grundvatten, schakter, uppfyllnader, topografi samt omgivande byggnadsverk och verksamheter.

Företaget är en del av den norska koncernen Multikonsult ASA.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.078