23948sdkhjf

Geoteknik allt viktigare för Iterio

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Iterio stärker sitt kompetensområde geoteknik genom att etablera fältgeo- och mätteknik som ett nytt affärsområde. Bakom satsningen ligger en ambition att kunna samla relevant kompetens hela vägen från fältarbete till färdiga handlingar ”i huset”.

Geoteknik har fått en allt större betydelse i byggprocessen. Oavsett vad som ska byggas eller var det sker, ställs stora krav på bland annat byggbarhet, hållbarhet och minimal omgivningspåverkan. Vi köpte tidigare in fältarbetet i samband med projekt, men ett av huvudsyftena med att starta det nya affärsområdet var att kunna skapa hög kvalitet genom hela processen – från fältarbetet till färdiga handlingar., säger Jonas Jonsson, vd på Iterio.

I takt med att projekten blivit fler behöver vi ha kompetensen från fältarbete till färdiga handlingar ”i huset”. Nu har vi kapacitet att täcka både egna projekt och erbjuda detta som en ny tjänst till externa kunder, säger Jonas Jonsson.

Ambitionen är att det nya affärsområdet ska klara de flesta förekommande geo- och mättekniska undersökningarna, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar. Verksamhetsområdet blir i första hand Mälardalen med fokus på Stockholmsregionen.

Chef för affärsområdet är Tobias Larsson som närmast kommer ifrån en roll som mätningsingenjör och gruppledare på Ramboll. Från Ramboll kommer även Tony Eriksson med mer än trettio års erfarenhet från branschen. Till gruppen har också rekryterats Tim Envall och Daniel Lifvendahl.

Bland Iterios nuvarande uppdrag inom geoteknik finns några av de större infrastrukturprojekten i Stockholmsområdet, som Tvärbanan Kistagrenen och Tvärförbindelse Södertörn. I dessa projekt levererar Iterio kompletta analyser och beslutsunderlag kring markförhållanden, grundvatten, schakter, uppfyllnader, topografi samt omgivande byggnadsverk och verksamheter.

Företaget är en del av den norska koncernen Multikonsult ASA.

Mer om: iterio
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Nyhetsbrev

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

Plus

Omrörning är mycket mer än att bara blanda lite

Många industriella processer är svåra att tänka sig utan omrörning. Det finns en del att tänka på för att utnyttja omröraren optimalt.

NCC bygger för 750 miljoner

Engcon varslar

Engcon i Strömsund varslar om uppsägning. Hur många som berörs av åtgärden är i skrivande stund oklart. Enligt företaget är det vikande efterfrågan på grund av covid-19-pandemin i kombination med oklarheter kring politiska beslut som orsakat varslet.

Epiroc varslar i Sverige

Epiroc varslar 425 befattningar i Sverige om uppsägning. Orsaken är lägre global efterfrågan från gruv- och infrastrukturbolag till följd av covid-19-pandemin.

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Tvärstopp för Göta Kanal

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172