23948sdkhjf

Svenska aktörer startar nytt bolag mitt i coronatid

A-Plast koncernen med Alexander Blad i spetsen har tillsammans med WIP Industries startat det gemensamma produktionsbolaget A-WIP AB. 

Det nystartade bolaget ligger i Fröseke i Kronobergs län. Här har ägarna som mål att bygga upp ett plast- och metallföretag med hög automationsgrad.  

-Alla delar av verksamheten kommer vara automatiserade. Från kundorder, tillverkning, lager och slutligen fakturering, säger Alexander Blad i ett pressmeddelande. 

Det nybildade bolaget kommer främst att inrikta sig på högvolymsproduktion.  

-Vi ser goda möjligheter att kunna konkurrera med den typen av produktion som man kanske vanligtvis förknippar med Asien idag, säger Rickard Olsson vd för WIP Industries, till Barometern. 

Redan nu har A-WIP räknat hem sin första order. Ordern är enligt företaget värd över en halv miljard kronor och kontraktet sträcker sig över sju år. 

Vem kunden är och vilken typ av produkter som kommer att tillverkas i Fröseke är inte något som herrarna Blad och Olsson kan dela med sig av i dagsläget, men enligt Rickard Olsson handlar det om olika aluminium- och plastbaserade produkter. 

I Fröseke kommer det nybildade bolaget att bedriva sin produktion i en fastighet på 5000 kvadratmeter, vilken A-Plast förvärvat. 28 personer kommer att anställas - allt från vd till ekonomi, inköp samt produktionspersonal. Ytterligare personal till produktionen kommer att anställas under början av nästa år. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.094