23948sdkhjf

Svenska aktörer startar nytt bolag mitt i coronatid

| Av Malin Folkesson | Plastforum SE | Tipsa redaktionen

A-Plast koncernen med Alexander Blad i spetsen har tillsammans med WIP Industries startat det gemensamma produktionsbolaget A-WIP AB. 

Det nystartade bolaget ligger i Fröseke i Kronobergs län. Här har ägarna som mål att bygga upp ett plast- och metallföretag med hög automationsgrad.  

-Alla delar av verksamheten kommer vara automatiserade. Från kundorder, tillverkning, lager och slutligen fakturering, säger Alexander Blad i ett pressmeddelande. 

Det nybildade bolaget kommer främst att inrikta sig på högvolymsproduktion.  

-Vi ser goda möjligheter att kunna konkurrera med den typen av produktion som man kanske vanligtvis förknippar med Asien idag, säger Rickard Olsson vd för WIP Industries, till Barometern. 

Redan nu har A-WIP räknat hem sin första order. Ordern är enligt företaget värd över en halv miljard kronor och kontraktet sträcker sig över sju år. 

Vem kunden är och vilken typ av produkter som kommer att tillverkas i Fröseke är inte något som herrarna Blad och Olsson kan dela med sig av i dagsläget, men enligt Rickard Olsson handlar det om olika aluminium- och plastbaserade produkter. 

I Fröseke kommer det nybildade bolaget att bedriva sin produktion i en fastighet på 5000 kvadratmeter, vilken A-Plast förvärvat. 28 personer kommer att anställas - allt från vd till ekonomi, inköp samt produktionspersonal. Ytterligare personal till produktionen kommer att anställas under början av nästa år. 

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Nyhetsbrev

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Sandviks nya paket

Den platta vinflaskan gör entré

Sandahls bryter med Schenker i förtid

Inget Load up North i år

Luft under vingarna för flygfotografering

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Tar över SL

De får asfaltera i Järfälla

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Överklagar jätteupphandling

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094