23948sdkhjf

Nu rullar Volvos produktion igång igen

Med start under denna och nästa vecka produceras återigen komponenter och kompletta maskiner i samtliga Volvo CE:s fabriker i Sverige, enligt företaget. De asiatiska fabrikerna är fullt operationella, samtidigt som produktionen i Europa återupptas gradvis.

AB Volvo rullar nu i gång verksamheten i sina fabriker runt om i Europa – om än i begränsad omfattning. Korttidspermitteringen av personal har visserligen förlängts, men samtidigt inleds på nytt produktionen av entreprenadmaskiner i de svenska fabrikerna.

Det är klart att uppstarten av fabrikerna sänder positiva signaler. Att det svenska samhället inte stängt ned på samma sätt som i övriga världen, gör att vi inte heller sett samma nedgång på marknaden. Det ger oss förhoppningsvis bättre förutsättningar för en snabbare återhämtning, säger Swecons vd Joakim Arndorw.

Trots det svåra läget så har Swecon kunnat upprätthålla en hög tillgänglighet på reservdelar och tillgången på maskiner ser fortsatt bra ut i och med uppstarten av produktionen. Samtidigt så svarar vi upp mot de högt ställda förväntningarna som kunderna har på vår support även i kristider, säger Joakim Arndorw som lovar support, service och reservdelar på samma nivå som före pandemin.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

1.813