23948sdkhjf

Premiär för PACK&lunch som webinar

| Av Marcus Petersson | Packnet | Tipsa redaktionen

På fredag är det premiär för PACK&lunch som webinar. FTI står som värd och på agendan står det nya och utökade Producentansvaret. Vad innebär det för dig som producent?

FTI:s VD Håkan Ohlsson och Henrik Nilsson ger bakgrund, förklarar vad det innebär och svarar på era frågor tillsammans med Malin Göransson, handläggare på Naturvårdsverket.

– Gensvaret på vårt första webinar är över all förväntan, säger projektledare Per-Stefan Gersbro.
– Utöver de omkring 140 anmälda, till det som var tänkt att bli ett vanligt PACK&lunch på plats i Malmö har vi fått ytterligare 340 anmälda. Så totalt närmar vi oss med raska steg 500 anmälda. Webinariet är liksom andra PACK&lunch kostnadsfritt, säger Per-Stefan Gersbro, som också är moderator.


Bakgrunden till PACK&lunch som webinar är så klart smittorisken till följd av pandemin Covid-19. Även webinariet genomförs med så få personliga kontakter som möjligt. Per-Stefan Gersbro kommer att befinna sig på Nordiske Mediers huvudkontor i Solna, där en scen riggats för sändningen. På FTI:s huvudkontor i Solna kommer FTI:s Håkan Ohlsson och Henrik Nilsson att befinna sig för att livesända. Och Naturvårdsverkets Malin Göransson medverkar från hemmakontoret. Den plattform som kommer att användas är Zoom.

– Vi generalrepeterade igår och testade tekniken så att det även ska fungera med talarnas bilder som de vill visa. Zoom är ett spritt och flitigt använt verktyg av såväl stora institutioner som företag. Faller det här väl ut kan det mycket väl bli en modell för PACK@lunch, som komplement till våra fysiska möten, säger Per-Stefan Gersbro.

Flera företag som bokat sig som värdföretag för PACK&lunch till hösten och andra som står i begrepp att bestämma sig för ett värdskap följer premiären med spänning.
– Redan intresset för webinar som mötesform, med flera hundra deltagare innebär ju ett mervärde för värdföretaget, som kompenserar för att det fysiska mötet inte är genomförbart. En fördel för alla som deltar är att de kan ställa frågor till de tre talarna i Q&A-forumet. FTI har lovat att följa upp och besvara frågor som eventuellt inte hinner besvaras under webinariet, säger Per-Stefan.

Om ni inte har anmält er finns det forfarande tid. Gå in på PACK@lunchs hemsida www.packatlunch.se och anmäl er. Därefter kommer instruktioner till den mailadress som ni anmält er på.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ledare: Annorlunda sommar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

JM avtalar med byggvaruhandel

Ny upphandlingsmodell testas vid vägprojekt

Rätt utbildning Jessicas biljett till yrkeslivet

Svårt att få jobb efter gymnasiet? Inte med rätt utbildning. Det är 20-åriga Jessica Neiglick ett levande bevis på. Efter avslutad gymnasieutbildning till maskinmekaniker i Enköping våren 2018 blev det först sommarjobb och sedan en fast tjänst hos Swecon i Västerås.

Svevia säkrar stort och smått

För Svevia spelar det ingen roll om det är en bro som ska byggas eller en död grävling som ska plockas upp – säkerheten måste finnas där, även om det kostar.

Nyhetsbrev

Tvärstopp för Göta Kanal

Nu har den startat – testanläggningen som fångar koldioxid

De ska bygga Ragn-Sells anläggning för flygaska

Magnifik fabrik blev en utmaning för rivarna

Metallingjutna balkar, granitsten och riktigt seg betong. Färgfabriken är inte bara stor och full av lackrester, den är extremt stabil också – en utmaning för rivarna.

Industrijätten Hydro storvarslar

Stark orderingång i NRC-gruppen

2020 har, trots Covid-19-pandemin, börjat bra för NRC Group. Tillväxt i försäljningen och stark orderingång har resulterat i en orderstock som aldrig varit större än de dryga åtta miljarder norska kronor som redovisades i slutet av mars.

Sandviks nya paket

Den platta vinflaskan gör entré

Sandahls bryter med Schenker i förtid

Inget Load up North i år

Luft under vingarna för flygfotografering

Kranpunkten stärker i Stockholm

Kranpunkten förstärker närvaron i Stockholm genom att öppna en depå i Västberga industriområde, i nära anslutning till E4/E20, med Robin Eriksson som depåchef.

Tar över SL

De får asfaltera i Järfälla

Vindkraft löser småländskt elunderskott

Bristen på el i regionen kring småländska Åseda ska snart vara ett minne blott. Lösningen är 47 vindkraftverk i Uppvidinge kommun med en årlig elproduktion som beräknas uppgå till drygt 600 GWh, vilket skulle kunna förse 120 000 villor med hushållsel.

Överklagar jätteupphandling

Prisas för ökad gruvproduktion och högre säkerhet

Kapten! 28 Volvolastare anmäler sig

Nyligen var det uppställning för ett gäng nyinryckta i Eskilstuna. Uppställningsplatsen var dock inte en kaserngård utan hos Swecon där 28 specialutrustade Volvolastare anmäldes sig till tjänstgöring i det svenska försvaret.

Peab bygger i Ängelholm

Trafikverkets plan för Gävle – Kramfors

Sommarjobb på sliten väg

Vägledning om åtgärder kring mikroplast

Tungt för företagen

Mötesfri väg i Dalarna

Järnvägsplanering i Gävle

Öppet brev till EU om kollektivtrafiken

Robotar gör armeringskorgar

Nio nya i Nacka

Nya bostäder i Gävle

Toppchef lämnar Scania för Daimler

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.078