23948sdkhjf

Ministern läxade upp RKM:erna

| Av Thomas Dietl | RT-Forum | Tipsa redaktionen

Infrastrukturminister Tomas Eneroth talade allvar med de som ansvarar för Sveriges kollektivtrafik – det får inte bli trängsel i fordonen, underströk han.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth hade virtuellt kvällsmöte med landets regionala kollektivtrafikmyndigheter och branschorganisationen Svensk Kollektivtrafik 1 april – han klargjorde att alla måste se till att det inte blir trängsel i bussarna.

Som en följd av minskad trafik har många trafikhuvudmän runt om i Sverige dragit ner på kollektivtrafiken – med följd att det blivit mycket trångt i de bussar som ändå kört. Så får det inte gå till, slog infrastrukturminister Tomas Eneroth fast. Trafiken måste rulla som vanligt och de ansvariga ska se till att det inte blir trängsel i bussarna och i de andra fordon som kör kollektivtrafiken.

Ministern hänvisade till det som Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson tidigare klargjort i samband med att nya bindande riktlinjer utfärdats på en rad områden, bland annat för kollektivtrafiken. Myndigheten har gjort klart att inställda turer i kollektivtrafiken i det rådande läget är oacceptabelt. Tomas Eneroth klargjorde nu än en gång att detta gäller och att alla ansvariga är skyldiga att se till att det inte blir trångt på bussarna med risk för smittspridning som följd.

Trots ministerns allvarsord är trängseln fortsatt stor framför allt inom delar av SL:s (Storstockholms Lokaltrafik) område. Trafikförvaltningen i region Stockholm slår dock ifrån sig - där anser ledningen att de helt enkelt inte kan hindra folk att stiga på redan fulla bussar. Dessutom uppges det vara svårt att köra alla turer då många bussförare är sjukskrivna just nu.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (2)
Startsidan just nu

PVC-branschen närmar sig sitt cirkulära mål

Trångbodda poliser ska få mer utrymme

NCC bygger i Hässleholm

Skellefteå får pengar

Långvarig nedgång hotar kollektivtrafiken

Bussbranschen välkomnar slopade reserestriktioner

Nyhetsbrev

Akut kris för Green cargo

Bolaget behöver snarast kapitaltillskott, som kan vara så stort som 2,2 miljarder.

Nu ökar resandet igen!

Peab stärker i syd

Fortsatt trögt för bussarna

FTI chockar producenterna – Förpackningsavgifter högre än Tysklands

FTI:s PACK@lunch som webinar blev ett bryskt uppvaknande för många i förpackningens värdekedja, inte minst förpackningsproducenter och varumärkesägare, som måste lägga dessa avgifter på sina priser för att föras vidare till handeln och slutligen konsumenterna.

Peab bygger i Värmland

Svart plast? Inget problem!

Norge bygger gigantisk batterifabrik

Ny rapport om företags arbete för cirkularitet

Fördjupning - Läget i basindustrin - del 2

Plus

Fem snabba frågor…

Masugnsslagg i tysk cement

Eget varumärke ska stärka Olssons export

Ny Kubota har landat

Kubota KX060-5 lanseras nu i Sverige.

Empack 2020 ställs in

Mässarrangören Easyfairs väljer att ställa in Empack 2020 som skulle ha gått 30 september - 1 oktober på Kistamässan i år. – En mässa är till för att generera affärer och driva branschen framåt, säger Ola Lundqvist, Klusterchef Industri på Easyfairs.

Plus

Fem snabba frågor...

Generationsresor i sikte

Svenska Maskinmässan flyttar till 2022

Beslutet har dröjt, men nu står det klart att även Svenska Maskinmässan på Solvalla skjuts på framtiden. Eftersom arrangerande Maskinleverantörerna har premiär för sin skogsmaskinsmässa nästa år får dock entreprenadmaskinerna vänta till juni 2022.

"Det är ett måste att dela upp det på flera år"

Komplext uppdrag i Skandiahamnen

NCC bygger för 750 miljoner

Halvvarmt uppdrag

337 hyreslägenheter till Eskilstuna

Nu utvärderas medel för bergtätning

Ny vd i Hybricon

Sandahlsbolagen köper två åkerier

Bredare bana i Linköping

Peab bygger utanför Göteborg

FTI-vd lämnar

Ny mobilitetsaktör i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094