23948sdkhjf

Förpackningsföretag ställer om på grund av virusepedemin

Med Corona-viruset har efterfrågan på handsprit ökat dramatiskt. Nu ställer Emballator Melleruds Plast om produktionen för att möta tillverkarnas behov av förpackningar.

– Jag tror att vi alla är medvetna om situationens allvar. Det handlar om att ta sitt samhällsansvar, säger försäljningschef Magnus Sandberg.

Extra skift och helger, omställning av produktionslinjer och prioritering av förpackningar för läkemedelsprodukter, handsprit och tvål – det är några av de åtgärder som just nu vidtas vid Emballator Melleruds Plast.

Första veckan i mars ökade försäljningen av handsprit med 2000 procent, enligt DI Digital. Tillverkningen går för högtryck, vilket också har ökat trycket på förpackningsindustrin.

– Att ställa om produktionen är ett nödvändigt beslut i dessa tider. Vi vill gärna hjälpa våra kunder och känna att vi bidrar i ett större sammanhang, säger Magnus Sandberg, Försäljningschef Mellerud Plast.

Emballator Melleruds Plast ingår i den Herenco-ägda Emballator-gruppen och är en av Sveriges ledande leverantörer av formblåsta plastförpackningar för produkter inom kem, livsmedel, läkemedel och hälsa.

Företaget utvecklar och producerar förpackningar på uppdrag av ledande läkemedelstillverkare och har PharmaGrade- samt hygien- och livsmedelsklassning. Anläggningen erbjuder även fullskalig renrumsproduktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065