23948sdkhjf

Rekordår för Logset

| Av Morgan Andersson | Nordiske Medier Newsroom | Tipsa redaktionen

2019 blev ett rekordår för den finska skogsmaskinstillverkaren Logset med avseende på såväl omsättning som resultat. Då har 2020 börjat betydligt kärvare. Företaget hoppas dock på en återhämtning med fortsatt tillväxt trots coronaviruset.

2019 blev ett synnerligen lyckat år för Logset med en redovisad omsättning på 48,0 miljoner euro (40,1 miljoner) och en affärsvinst på 2,5 miljoner euro (1.6 miljoner) – i båda fallen handlar det om rekordsiffror.

Samtidigt bedrevs en strategisk satsning på långsiktig tillväxt, vilket bland annat innebar en förstärkning på återförsäljarsidan. Exempelvis grundades ett dotterbolag i Ottawa i Kanada – inledningsvis med hjälp av tre anställda från högkvarteret i Kvevlax.

I Sverige etablerades ett säljbolag som dels ska ansvara för försäljningen i södra Sverige och Danmark och dels fungera som stöd för övriga skandinaviska återförsäljare.

Även i Brasilien breddades samarbetet med en återförsäljare, vars geografiska täckning ökades i de södra delarna i landet.

Just Kanada och Brasilien hör till de marknadsområden som utvecklades bäst för företaget. Även i USA, Spanien, Tjeckien och Storbritannien beskrivs utvecklingen som lyckad.

På produktsidan lyfter företaget fram att den mellanstora hybridskördare som lanserades förra året dels utsågs till årets skogsmaskin i Frankrike och dels tilldelades ett innovationspris i Österrike.

2020 har dock börjat betydligt kärvare med sjunkande efterfrågan på skogsmaskiner, vilket har flera orsaker, enligt företaget. En är att Pappersförbundet och Skogsindustrin haft svårt att komma överens om kollektivavtalet på den finska hemmamarknaden.

Dessutom beskrivs världsmarknaden för sågat virke som mättad på grund av tvångsavverkningar på områden med stormfälld skog i Centraleuropa och spridningen av skadeinsekter som förstör virke i Nordamerika och Europa.

Trots att coronavirusets utbredning skapat ytterligare svårigheter ser dock företagsledningen positivt på försäljningen under resten av året. Bedömningen är att den planerade tillväxten för året ändå kan uppnås.

Mer om: Logset
Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peab bygger för äldre

Byggföretag hittar till campingstugor

Till skillnad från många andra inom rese- och hotellbranschen har campingkedjan First Camp inte påverkats negativt av covid-19. Företaget konstaterar i stället att bland annat byggföretag i olika delar av landet väljer företagets lösningar i stället för hotell.

NCC bygger i Västerås

Miljardsatsning på fossilfri gruvdrift

Cirka 1,1 miljarder kronor satsas i ett projekt som ska utveckla och demonstrera en koldioxidfri, digitaliserad och autonom koldioxidfri gruvbrytning. Energimyndigheten svarar för 207 miljoner kronor, medan deltagande företag står för resten.

Flyttar till november

Krävde 17 miljarder av Sverige - Får noll

Nyhetsbrev

Succé för kompaktmaskiner över disk

Kompaktmaskiner ”över disk” har utvecklats till en succé för Swecon. I dag är, enligt företaget, 80 procent av de sålda kompaktmaskinerna färdigutrustade lagermaskiner.

Riskfylld rivning när höglagret halveras

Rivarna får ta hjälp av mobilkranar när ett halvt höglager ska ner i Sundbyberg. – Det blir ett mycket kritiskt moment, säger Fredrik Rylander.

Peabs jätteaffär klar

Koncernen utökas med 200 täkter, 63 asfaltverk och 1 700 medarbetare .

UPPDATERAD: Kan ditt plastföretag bistå i kampen mot Covid-19?

IAC och Plastal inför korttidspermittering

Entreprenad Live följer plan

Enligt planerna ska Entreprenad Live arrangeras på Säve depå i Göteborg 3-5 september, och förhoppningarna om att evenemanget ska kunna köras som det är tänkt är stora.

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Snabb snackis från Rototilt

Förpackningsföretag ställer om på grund av virusepedemin

Sandvik drar i bromsen

Året har börjat enligt förväntningarna för Sandvik som dock har initierat en serie besparingsåtgärder – framför allt personalminskningar – för att möta de störningar som bedöms bli följden av coronavirusets utbredning.

Hercules spänner musklerna

För att klara komplicerad markförstärkning under en ny ö i Köpenhamn har Hercules införskaffat en riktig monstermaskin – en 130 tons borrmaskin som ska klara borrning med diameter upp till tre meter.

Smitta stoppar aktieutdelning

Plastmaskinföretagen i Italien får grönt ljus

PACK POINT NORDIC blir livesänt

PACK POINT NORDIC kommer att kunna genomföras som webinar.

Grävsystem ska lyfta maskinförarutbildning

Hagströmska Gymnasiet i Falun är den första skolan i Sverige som använder grävsystemet Dig Assist i undervisningen på anläggningsprogrammet. Det underlättar elevernas inträde på arbetsmarknaden, enligt läraren Per Jägrell.

NCC bygger för vård

Nytt krispaket ska rädda småföretagen

På en presskonferens 25 mars lovade regeringen att nu göra något också för småföretagen – det nya krispaketet är på totalt 40 miljarder kronor.

Tunga fordon prioriterade när förarproven blir färre

De tar över Skrombergaverken – efter 116 år

Klart med ny vd för Alimak

Coronakrisen: DackeBuss läggs ner

Sommarnöje i de gamla maskinernas tecken

Svevia tar sig an Karlstadsbro

Trejon växlar upp

1

Paradiset i konkurs

Nordbygg har fått nytt datum

Gekås korttidspermitterar över 1 400 anställda

7 000 varslade räcker inte

Stor affär för Beijers

Svevia sanerar arsenik

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128