23948sdkhjf

NCC bygger i Åre

Ett nytt reningsverk ska byggas i Åre, ett uppdrag värt cirka 100 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande är Storvallens reningsverk ett viktigt led i Åre kommuns utveckling, det ska göra det möjligt att möta de framtida miljökraven och skapa bättre förutsättningar för att både behålla och attrahera nya företag och öka turismen.

Projektet ingår i ett partneringsamarbete mellan NCC och Åre kommun.

− För kommunen är partnering ett nytt sätt att arbeta. Trots att det är resurskrävande, så överväger de positiva effekterna. NCC har varit mycket ödmjuka inför att samarbetsformen är ny för oss, och hjälpt oss att sätta rätt struktur. Jag upplever idag att alla involverade är engagerade och lösningsorienterade, för projektets bästa, vilket ger både momentum i processen och ett trevligt arbetsklimat, säger Niklas Junel, projektledare, Åre kommun, i pressmeddelandet.

Det strategiska partneringavtalet omfattar inte bara Storvallens reningsverk, NCC bygger redan tidigare ett reningsverk i Bydalen.

− Erfarenheterna från Bydalen gör att vi kan optimera både byggnationen och reningsprocessen i Storvallens reningsverk. Vi får en kortare startsträcka för projektet eftersom vi återanvänder stora delar av förarbetet vi gjort för Bydalen till exempel projektering och val av utrustning. Detta göra att kommunen får ett reningsverk till lägre pris per ansluten person och får mer för sina pengar, säger Per Johansson, affärschef på Vatten- och Miljöteknik, NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

Ordern uppges vara värd cirka 100 miljoner kronor.

NCC Infrastructure anläggningsavdelning i Västernorrland/Jämtland, Västerbotten ska göra jobbet.

De markförberedande arbetena påbörjas i mars, sedan ska man ta sig an betongarbetena.

I början av 2022 ska verket stå klart.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096