23948sdkhjf

Produktionsmässorna kommer att köra

-Som läget ser ut just nu kommer Produktionsmässorna att köras enligt plan, säger Markus Börrissonprojektledare för Polymer med flera mässor, till Plastforum. 

Produktionsmässorna, vilka utgörs av sex olika mässor är planerade att arrangeras den 12-15 maj i Jönköping.  

-Självklart så har vi som arrangör gjort risk- och konsekvensanalyser gällande corona, och gjort en plan för vad som skulle kunna hända, men som det ser ut i dagsläget så är det mässa som gäller, säger Börrisson.   

Markus Börrisson hänvisar till Elmias olika hemsidor där det framgår hur mässarrangören förhåller sig till Covid-19.  

-Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt de riktlinjer från svenska myndigheter samt från EU (European Centre for Disease Prevention and Control) och WHO gett ut, säger han. 

En oro har dock börjat sprida sig hos några av utställarna 

-Just nu är det väldigt många företag som både har reseförbud och besöksförbud till mässor eller evenemang med stora folksamlingar. Om dessa inte får eller väljer att inte åka till mässan, vad ska vi då göra där, säger en företagsledare retoriskt till Plastforum. 

-Vi utgår hela tiden från det rådande läget och gör inga egna antaganden. Visst arbetar vi alltid med en risk- och konsekvensanalys oavsett om det handlar om en epidemi eller något annat, men i dagsläget så vi jobbar efter att mässan ska genomföras, säger Markus Börrisson

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Sänd till en kollega

0.125