23948sdkhjf

BASF styr om produktion till Europa

Tyska kemiföretaget Basf omdirigerar tillverkningen av några produkter från Kina till Europa på grund av coronavirusets utbrott i landet. 

Företagets samriskbolag Shanghai Basf Polyuretan har lagt om produktionen av 3150 ton toluen-diisocyanat (TDI) till Europa, rapporterar Reuters med hänvisning till Kinas tulltjänstemän. 

Kemikalien används främst inom bil- och förpackningsindustrins vertikal och för kinesiska kunder. 

Coronautbrottet har påverkat den normala industriella verksamheten i Kina väsentligt, och flera företag har inte kunnat återuppta sin produktion efter landets nyårsfirande.  

När de kemiföretag som verkar i landet väl startar om sin produktion räknar de med att drabbas av ytterligare säkerhetskostnader. 

En talesperson från Basf som citerats av Reuters och sagt att företaget vidtagit  nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa sin driftsstabilitet vid vid coronavirusets utbrott. 

-Även om det har förekommit individuella leverans- eller distributionsavbrott i Kina så är den totala kraften vid vår verksamhet begränsad för tillfället, säger talespersonen från Basf. 

Det tyska kemiföretaget började byggnationen av ett integrerat petrokemikomplex, en investering på 10 miljarder dollar, i provinsen Guangdong i november 2019. När det står klart kommer företaget att tillverka konstruktionsplaster och termoplastisk polyuretan (TPU) för flera nyckelindustrier.

Källa: Chemicals Technology

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11