23948sdkhjf

Två ställningsbyggare blir en

NCC slår ihop dotterbolagen Bergnäset Ställningsmontage och Ställningsmontage och Industritjänst för att stärka sin marknadsposition inom ställningsbyggande. Det nybildade bolaget Bergnäset är främst verksamt från Södermanland och uppåt.

Genom att bilda ett bolag samordnar vi administration, resurser och arbetssätt, vilket ger effektivitetsvinster. Bergnäset blir en stark aktör i branschen med fokus på säkerhet, säger NCC Infrastructures regionchef Maria Zimdahl, som också är styrelseordförande i Bergnäset.

− Vi kommer att ta vara på det bästa från de två bolagen. Tillsammans ökar vi konkurrenskraften och stärker vår position på ställningsmarknaden. Vi kan mobilisera när det behövs i stora industri-, bygg- och vägprojekt, säger Helena Henriksson, vd för Bergnäset.

Bergnäset är formellt verksamt sedan årsskiftet och beräknas få en omsättning kring 500 miljoner kronor. Primärt handlar verksamheten om att leverera ställningar för byggande och underhållsarbete till kunder som framför allt finns inom industrisektorn.

Företaget är auktoriserat som ställningsentreprenör och medlem i branschföreningen Ställningsentreprenörerna, STIB, och har kollektivavtal med Byggnads.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125