23948sdkhjf

Kartong med ekobarriär föll chokladproducent i smaken

Kultasuklaa är ett finskt familjeföretag som tillverkat handgjord choklad i sin anläggning i Finland sedan 1990. Tillverkaren hade en viktig önskan för sin nya lyxiga pralinask “It’s all about love”; den måste ha mindre plast. För att uppnå detta samarbetade Kultasuklaa med Metsä Board.

MetsäBoard Prime FBB EB, den nya kartongen med ekobarriär valdes till förpackningen eftersom den är plastfri och ger en lämplig resistens mot fett och fukt. Kartongen är säker för direktkontakt med livsmedel och har såväl hög ljushet som en jämn yta med utmärkt tryckbarhet. Eftersom kartongen är plastfri kan den lätt återvinnas utan att behöva separera bort plast.

Förpackningen utformades för att återge den rena och fräscha kartongen. Ytan ger en behaglig touch och känsla genom användning av lack som ger en mjuk beröring och varmfoliering.

– Förpackningen ger rättvisa, inte bara till kakao som råvara, utan också till pralinerna som dras ut från den hjärtformade askens sida. Det förstärker produkten som en lyxvara och skapar en känsla av nöje och hög kvalitet. Den nya utformningen och användning av kartong med ekobarriär har också klarat målet att reducera plastinnehållet samtidigt som den skyddar de delikata pralinerna inuti, säger chokladentreprenören och ägaren av Kultasuklaa, Juri Kaskela.

Asken för fyra praliner har en innovativ utformning: Ytterasken är tillverkad av ett kartongark och bildar ett hjärta. Pralinerna skyddas av kartongen med ekobarriär på askens insida. Facken som håller pralinerna på plats och åtskilda är tillverkat i ett stycke av ekobarriär kartong.

– Genom att arbeta tillsammans med Kultasuklaa i detta delikata projekt har vi skapat en ny, funktionell hjärtformad ask som är Iögonfallande men som också skyddar innehållet och minskar plastinnehållet, säger Ilkka Harju, Packaging Services Director, EMEA and APAC hos Metsä Board. Förpackningen är tillverkad av Prem och Cadpack i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079