23948sdkhjf

Nya Carnegiebryggeriet expanderar

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad kvalitetsöl på burk ska hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet låta bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro, söder om Stockholm.

Ölen kommer, som idag, att bryggas i det nuvarande bryggeriet i Hammarby Sjöstad och där ska också bryggkapaciteten utökas.

Nya Carnegiebryggeriet har sedan det öppnade i Hammarby Sjöstad 2014 haft en stark tillväxt och de vackra kulturmärkta lokalerna utnyttjas till sin bristningsgräns. Där samsas lager, bryggtankar, flasklinje samt restaurangverksamhet.

På den nya tappningsanläggningen kommer fokus att vara på en flexibel burklinje, men det kommer även finnas möjlighet att fylla glasflaskor samt fat.

– Varenda droppe Nya Carnegie bryggs i det historiska vackra Lumahuset, för där har vi vår själ. Vi ser väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda vår öl till ännu fler ölälskare genom att utöka vår bryggkapacitet i Hammarby och starta tappning i Jordbro, säger Christina Körmendi, VD för Nya Carnegiebryggeriet.

Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt, menar hon. Detta är delvis för att burken tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än engångsglasflaskan, samt att den anses bevara smaker bättre.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078