23948sdkhjf

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

”Efter mer än tio år med gruvmaskiner känns det rätt att återvända till asfalt och vägbyggnad.”

Söderberg & Haak, som vid årsskiftet tog över ansvaret för Bomags produkter i Sverige, laddar för uppgiften genom att anställa en produktchef och key account manager för det tyska företagets vägbyggnadsmaskiner i Sverige.

Den som tagit på sig ansvaret är Tobias Rostedt.

Det är väldigt roligt att få ta sig an Bomags kommande offensiv på den svenska marknaden, säger han i ett pressmeddelande.

Den nya produktchefen kommer närmast från Epiroc, där han varit global serviceingenjör.

Enligt pressmeddelandet har han varit specialist på Epirocs maskiner för tunnelborrning och ska, under sina totalt elva år på Atlas Copco, ha skaffat sig en bred teknisk kompetens gällande tunga maskiner, samt för service och eftermarknad.

32-åringen har också jobbat inom vägbyggnad för Peab Asfalt, och nu återvänder han alltså till vägbyggnadssidan.

Jag utbildade mig ursprungligen för att jobba inom asfaltsbranschen och jag körde faktiskt en Bomag-vält på ett av mina första jobb i branschen. Efter mer än tio år med gruvmaskiner känns det rätt att återvända till asfalt och vägbyggnad, inte minst därför att Bomag representerar maskiner med hög kvalitet och smart teknik.

Tobias Rostedt börjar sitt nya jobb med några veckors internutbildning vid Söderberg & Haaks anläggning i Staffanstorp och vid Bomags huvudkontor i Tyskland.

Han kommer därefter att ha sin bas i Örebro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078