23948sdkhjf

Nio av tio julresor sålda

Svenskarna fortsätter att flyga och fara över jul och nyår, det visar försäljningssiffrorna från en av de stora researrangörerna.

De stora researrangörerna som riktar sig direkt till privatpersoner har redan sålt 90 procent av sina jul- och nyårsresor. Och där finns inte mycket tecken på att flygskammen slagit igenom, i år liksom tidigare dominerar resmål sin i princip endast kan nås med flyg inom den tidsram svenskarna har till sitt förfogande. 

Faktiskt har resejätten Ving sålt 30 procent fler vinter- och sommarresor just nu jämfört med samma vecka i fjol. Den som vill fira julen utomlands, främst till Kanarieöarna och Thailand har fortfarande chansen, enligt Fredrik Henriksson, Vings kommunikationschef. Men då gäller det att skynda, snart är allt slutsålt uppger han och forstätter:

– Vi ser just nu en hög efterfrågan på både innevarande vinter och även till nästa sommar. Under förra veckan sålde vi betydligt fler resor jämfört med samma vecka i fjol. Till julhelgerna är det Kanarieöarna och långväga resmål både österut och västerut som flest bokat, och nytt för i år är att samtliga flygresor klimatkompenseras vilket även busstransfer och boende på våra egna hotell gör.

Hit reser flest över jul- och nyår med Ving

  1. Gran Canaria

  2. Teneriffa

  3. Thailand

  4. Kap Verde

  5. Gambia

Ving säljer även paketresor med reguljärflyg och i jul är det resmål i Indiska Oceanen som lockar med Maldiverna och Mauritius i topp. Även storstäder som London och Paris är populära samt mer prisvärda städer som Prag och Budapest.

Att vädret påverkar bokningarna är känt sedan länge. Är det kallt och regnigt under en period är det många som bokar resor till värmen. Det märktes inte minst förra veckan när snö och kylan kom in över landet. Då blev det en riktig snö-effekt i bokningarna som ökade med 30 procent jämfört med samma vecka 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375