23948sdkhjf

Norwegian avvecklar allt långdistansflyg från Stockholm

Norwegian kommer att sluta med alla långdistansflygningar från flygplatserna i Stockholm och Köpenhamn. Efter den 29 mars 2020 är Gardermoren i Oslo den enda skandinaviska flygplats där Norwegian kommer att ha några långdistanslinjer.

I nuläget är det dock bara klart att USA-flygningarna blir kvar i Oslo. Linjen mellan Oslo och Bangkok avvecklas inför sommaren 2020 medan linjerna till Krabi och Bangkok fortfarande utvärderas för vintern 2020.

Enligt Matthew Wood, senior vice president commercial long haul på Norwegian, är Skandinavien inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken, vilket påverkar linjeprogrammet, säger Matthew Wood

Bolaget noterar däremot en stor efterfrågan på linjer mellan storstäder i Europa som London, Barcelona och Paris till ett flertal destinationer i USA och ökar därför antalet avgångar på flera av dessa linjer

– Vi tittar löpande på linjenätet för att säkerställa att vi möter efterfrågan på marknaden, säger Matthew Wood.

Norwegians linjeutbud på kort- och mellandistanslinjer från Stockholm, Köpenhamn och Oslo påverkas inte av förändringarna inom långdistansverksamheten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097