23948sdkhjf

Ny fossilfri barriärförpackning

Smurfit Kappa har skapat en ny innovativa livsmedelsförpackning i samarbete med Mitsubishi HiTec Paper. Samarbetet har skett inom ramen av initiativet Better Planet Packaging som lanserats av Smurfit Kappa för att ersätta plast i förpackningar.

Den yttre, kartongbaserade förpackningen tillverkades i Smurfit Kappas förpackningslösning MB12, som har en unik inbyggd adsorptionsteknik som skyddar mot aromer och möjlig migrering av ämnen. Den inre förpackningen, som innehåller Mitsubishi HiTec Papers barriärpapper Barricote, skyddar mot fukt och fett och har värmeisolerande egenskaper.

– Denna unika lösning visar på möjligheten att skapa funktionella kartongbaserade förpackningar som är helt återvinningsbara tack vare den optimerade användningen av förnybara råvaror i barriären, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef på Smurfit Kappas pappersdivision.

– Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process för oss att arbeta med Mitsubishi HiTec Paper i det här projektet. Fibrerna som vårt branschledande papper är tillverkat av är en utmärkt lösning för en mängd olika produkter tack vare sina många egenskaper, inte minst deras inneboende hållbarhet.

Dr. Dieter Becker, chef för ny affärsutveckling & CSR på Mitsubishi HiTec Paper tillägger:

– Som experter på specialbestrykningar för papper tog vi med oss vårt kunnande inom barriärer och skyddande beläggningar till denna process.

– Våra lösningar är helt fria från folie, laminat, aluminium och fluorkarboner. Istället förlitar vi oss på högsta möjliga andel biologiskt nedbrytbara råvaror, vilket är anledningen till att Smurfit Kappas lösning MB12 var den rätta.

Hobako AG, en schweizisk tillverkare av chokladprodukter, var tillsammans med Schelling AG, företagets schweiziska förpackningsleverantör, först ut att använda den nya kartongbaserade förpackningslösningen som var finalist i både hållbarhets- och teknikkategorierna vid Swiss Packaging Awards tidigare i år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.205