23948sdkhjf

Peab går till botten i Norge

Peab ska sanera och anlägga en ny havsbotten i Horten hamnbassäng: 430 000 kvadratmeter ska rensas, sedan ska 150 000 kubikmeter stenmassor läggas på.

I uppdraget, som är värt cirka 120 miljoner norska kronor, ingår också att muddra enskilda områden, frakta bort förorenade massor till deponi och att täcka havsbotten och förebygga erosion.

Det är andra gången Peab får ett havsbottenprojekt i Norge, i fjol sanerade och anlade man en botten i Puddefjorden i Bergen.

Projektet var intressant ur ett tekniskt-, miljömässigt- och samhällsperspektiv och gav inspiration till att fortsätta med liknande uppdrag. Därför är jag väldigt stolt och glad över att vi har fått det här kontraktet, säger vd Johan Hansson i Peab Anlegg, i ett pressmeddelande.

Hortenprojektet ingår i ett nationellt miljöinitiativ, det beskrivs som en storskalig miljöinsats där både Miljödirektoratet, Horten kommun, Forsvarsbygg och Horten Industripark medverkar.

Vi kan inte vänta med att komma igång! Peab har god och relevant expertis och erfarenhet från sådana projekt på andra håll i landet, och vi ser fram emot ett bra samarbete. Detta kommer att vara en boost för Horten och en boost för vår gemensamma miljö, säger Anders Bergsli, projektledare i Horten kommun, i pressmeddelandet.

Arbetet påbörjas nu i oktober och ska ta ungefär ett år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096