23948sdkhjf

Volvo investerar i cybersäkerhet

För att stärka skyddet av uppkopplade fordon har Volvo Group Venture Capital investerat i israeliska Upstream Security som specialiserat sig på cybersäkerhet för fordon.

Marknaden för cybersäkerhetslösningar för uppkopplade fordon kommer att växa kraftigt under de närmaste åren. Den förutsägelsen är ingen direkt högoddsare och förutspås bland annat av flera marknadsundersökningar.

Ett av de företag som redan är väl etablerat på området är det Tel Aviv-baserade startupföretaget Upstrean Security som tillhandahåller cybersäkerhetslösningar som ska skydda uppkopplade fordon från såväl ccyberhot som otillåten användning – både när de står stilla och är i rörelse.

Upstream Security har ett bra erbjudande och förmåga att stötta oss med cybersäkerhetslösningar som uppfyller framtida krav, säger Anna Westerberg, tillförordnad vd för Volvo Group Venture Capital och tillika Senior Vice President för Volvo Group Connected Solutions.

Därför väljer nu Volvo att investera i det israeliska företaget, en åtgärd som får tumme upp av Yoav Levy, en av medgrundarna.

Vår målsättning är att skydda varje uppkopplat fordon och varje smart mobilitetstjänst som finns där ute. Den här investeringen ligger perfekt i tiden för att möta den växande efterfrågan på vår datadrivna, molnbaserade plattform som ger våra kunder den grund som krävs för att utföra den här mycket viktiga uppgiften, säger Yoav Levy, som också är vd för Upstream Security.

Investeringen är ett direkt resultat av Volvokoncernens partnerskap med innovationscentret Drive, som fokuserar på startupföretag i den israeliska mobilitetssektorn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11