23948sdkhjf

CAB day heldag för skadeverkstäder

| Av Sanne Väli-Tainio | Motor-Magasinet | Tipsa redaktionen

Onsdagen den 16 oktober anordnade CAB Group en heldag för skadeverkstäder. Eventet ägde rum i Drivelab centers lokaler i Arlandastad och innehöll ett matigt program med information och mingel.

CAB Group bjöd in kunder, partners och generalagenter till en heldag med föreläsningar, mingel och avslutande AW. Det var första gången företaget arrangerade en tillställning med konceptet och över 150 besökare var på plats.

Läs också: Hållbara klassiker

Dagen bjöd på en inledande föreläsning av produktansvariga Kent Isacsson, CAB Plan, Mats Wästvind, CABAS, Kristian Révay, tidsstandarder och Pia Litz Rung, fordonsanalys. De pratade om sina respektive områden men genomgående tema var effektivitet, transparens och enkelhet för alla som använder deras verktyg.

– Vi vill möta våra kunder för att ha en dialog om det vi gör, vilket i vissa delar kan vara ganska svårförklarat. Syftet med dagen är att kunderna ska kunna ställa sina frågor och berätta vad de har för behov framöver, säger Åsa Hedman, kommunikatör på CAB Group.

Därefter var det dags för en annan föreläsning, av Kent Isacsson och Adam Gregers-Varg, ytterligare fördjupad på effektivitet. Sedan fick besökarna tid att mingla med utställarna som visade upp sina produkter och tjänster. I de olika montrarna stod representanter från varje avdelning på CAB. Utöver de som presenterades på scenen i början av dagen fanns även utbildning och support.

Vi är här för att lyfta fram vilka vi är och vilka utbildningar vi har och vad som kommer ske framöver. Vi försöker ju hela tiden förnya oss. Framöver kommer vi lägga större fokus på distansutbildningar för de som har långt att åka till oss, berättar Anders Lundholm, Training Manager på CAB.

Det fanns också en tävling i utbildningsmontern där priset var en valfri gratis kurs inom de olika systemen. Och bilbanan som stod i hörnet av lokalen användes med glädje.

Det har varit intressant, men det har varit på en ganska ytlig nivå. Jag hade velat se förändringar i systemet på lite mer fördjupad nivå. Däremot tyckte jag att föreläsningen om effektivitet var intressant, det är sådant som vi tjatar om till våra medarbetare, men det förstärks av att någon utifrån säger samma sak, säger besökaren Miika Leppänen, Business Development Manager på Werksta Sweden.

På eftermiddagen gästföreläste Niklas Modig, expert på Lean och Operational Excellence (som CAB-systemen bygger på), om hur verksamheter kan bli mer lönsamma och effektiva samtidigt som man höjer kundvärdet. Han drog exempel och liknelser från vården och sin tid i Japan där han för 13 år sedan fick möjlighet att som enda utlänning någonsin följa Toyota.

– Niklas har stor kunskap om processeffektivitet och det vill vi bjuda våra kunder på. Vi tror på idén att om våra kunder får djupare kunskap om planering av sin verksamhet kommer deras kunder bli mer nöjda. Tanken med hela dagen är att ge våra kunder ökad förmåga genom att dela med oss av kunskaper, och Niklas föreläsning är en del av den tanken, säger Åsa Hedman.

Dagen avslutades med att binda ihop säcken, från morgonens föreläsning om nutid till en om vad framtiden har att erbjuda – och vilka tekniska möjligheter som finns. Bland annat håller de på att utveckla en tjänst som ska kunna identifiera en bilskada via ett foto, för att effektivisera skapandet av en reparationskalkyl.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

EU diskuterar totalförbud av plastförpackningar

Brytningen får klartecken - vd mycket nöjd

Gaia lanserar nytt förpackningsmaterial

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Peab bygger hotell i Örebro

Nyhetsbrev

Krönika: ”Newsify your equity story!”

En uppmaning till noterade life science-bolag att uppgradera sin kommunikation från ”plikt” till värdebyggare

Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Var finns Sveriges snyggaste entreprenadmaskin? Svaret ska ges på Svenska Maskinmässan på Solvalla 4 juni efter en riksomfattande tävling som nu utlyses av Leveranstidningen Entreprenad som låter sina läsare rösta fram den vinnande maskinen under våren.

Störst ska bli större

Alarmerande rekryteringsbehov till motorbranschen

Under de kommande tre åren behöver 5 300 personer anställas inom motorbranschen. Konsekvenserna kan bli allvarliga för hela samhället om man inte hittar personal, enligt Transportföretagens nya rapport Tempen på motorbranschen.

Volvo släpper sin hittills största grävare

Volvo fortsätter jobba sig uppåt i storlekarna. Senaste tillskottet i maskinutbudet är EC950F, en bandgrävare på drygt 90 ton som nu introduceras med steg V-motor och skopvolym på upp till sju kubikmeter.

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Kartong med ekobarriär föll chokladproducent i smaken

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Göteborg ger namn åt ny antibiotikaresistent bakterie

300 miljarder på 20 år – investeringarna haglar

Nässpray mot depression godkänd

Buller ger Grundtuben stororder

I dagarna börjar Grundtuben bygga tre kilometer bullerplank längs Kontinentalbanan, något som innebär ett av företagets hittills största projekt.

Data från Sigrid visar på motverkad viktuppgång

Ny studie på möss publicerad i Nanomedicine visar att Sigrids medicintekniska produkt SiPore15 motverkar viktuppgång. Detta öppnar vägen till nya behandlingar av fetma och diabetes.

Lång sjöresa för hamnens jättekranar

I slutet av mars inleds installationen av ett par gigantiska containerkranar i Stockholm Norvik Hamn. 10 januari började kranarna sin resa från Shanghai och ska när hamnen öppnar sina portar i maj stå klara att matcha även de största fartyg som kan trafikera Östersjön.

Let's Twist It Up!

Berlin-tågen tokökar

Nya Carnegiebryggeriet expanderar

Debatt: ”Ta ansvar och ställ krav”

Säkerhet borde vara den enskilt viktigaste frågan för alla i entreprenad- och byggbranschen. Det hävdar Engcons grundare Stig Engström som anser att modet att satsa på ny teknik och ställa högre krav på varandra är nyckeln till säkrare och tryggare arbetsplatser.

Förkylningsspray lanseras i Hongkong

Peab bygger i Borås

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Punktligast på spåren – igen

Rekordfå dog i vägtrafiken 2019

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Pågatåg ökar farten

Första staten med gratis kollektivtrafik

Trejon bygger för framtiden

Rototilt växer i USA och Kanada

KUKA öppnar i Danmark

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125