23948sdkhjf

CAB day heldag för skadeverkstäder

| Av Sanne Väli-Tainio | Motor-Magasinet | Tipsa redaktionen

Onsdagen den 16 oktober anordnade CAB Group en heldag för skadeverkstäder. Eventet ägde rum i Drivelab centers lokaler i Arlandastad och innehöll ett matigt program med information och mingel.

CAB Group bjöd in kunder, partners och generalagenter till en heldag med föreläsningar, mingel och avslutande AW. Det var första gången företaget arrangerade en tillställning med konceptet och över 150 besökare var på plats.

Läs också: Hållbara klassiker

Dagen bjöd på en inledande föreläsning av produktansvariga Kent Isacsson, CAB Plan, Mats Wästvind, CABAS, Kristian Révay, tidsstandarder och Pia Litz Rung, fordonsanalys. De pratade om sina respektive områden men genomgående tema var effektivitet, transparens och enkelhet för alla som använder deras verktyg.

– Vi vill möta våra kunder för att ha en dialog om det vi gör, vilket i vissa delar kan vara ganska svårförklarat. Syftet med dagen är att kunderna ska kunna ställa sina frågor och berätta vad de har för behov framöver, säger Åsa Hedman, kommunikatör på CAB Group.

Därefter var det dags för en annan föreläsning, av Kent Isacsson och Adam Gregers-Varg, ytterligare fördjupad på effektivitet. Sedan fick besökarna tid att mingla med utställarna som visade upp sina produkter och tjänster. I de olika montrarna stod representanter från varje avdelning på CAB. Utöver de som presenterades på scenen i början av dagen fanns även utbildning och support.

Vi är här för att lyfta fram vilka vi är och vilka utbildningar vi har och vad som kommer ske framöver. Vi försöker ju hela tiden förnya oss. Framöver kommer vi lägga större fokus på distansutbildningar för de som har långt att åka till oss, berättar Anders Lundholm, Training Manager på CAB.

Det fanns också en tävling i utbildningsmontern där priset var en valfri gratis kurs inom de olika systemen. Och bilbanan som stod i hörnet av lokalen användes med glädje.

Det har varit intressant, men det har varit på en ganska ytlig nivå. Jag hade velat se förändringar i systemet på lite mer fördjupad nivå. Däremot tyckte jag att föreläsningen om effektivitet var intressant, det är sådant som vi tjatar om till våra medarbetare, men det förstärks av att någon utifrån säger samma sak, säger besökaren Miika Leppänen, Business Development Manager på Werksta Sweden.

På eftermiddagen gästföreläste Niklas Modig, expert på Lean och Operational Excellence (som CAB-systemen bygger på), om hur verksamheter kan bli mer lönsamma och effektiva samtidigt som man höjer kundvärdet. Han drog exempel och liknelser från vården och sin tid i Japan där han för 13 år sedan fick möjlighet att som enda utlänning någonsin följa Toyota.

– Niklas har stor kunskap om processeffektivitet och det vill vi bjuda våra kunder på. Vi tror på idén att om våra kunder får djupare kunskap om planering av sin verksamhet kommer deras kunder bli mer nöjda. Tanken med hela dagen är att ge våra kunder ökad förmåga genom att dela med oss av kunskaper, och Niklas föreläsning är en del av den tanken, säger Åsa Hedman.

Dagen avslutades med att binda ihop säcken, från morgonens föreläsning om nutid till en om vad framtiden har att erbjuda – och vilka tekniska möjligheter som finns. Bland annat håller de på att utveckla en tjänst som ska kunna identifiera en bilskada via ett foto, för att effektivisera skapandet av en reparationskalkyl.

Håll dig uppdaterad med Nordiske Medier Newsroom
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Peab helägare i stombyggare

Smidmek, som redan är en väsentlig del i Peabs utbud av bland annat förtillverkade stommar i stål och betong ägs nu i sin helhet av Peab.

Mer avgaser vid bostaden ökar risken för stroke

Höga halter av trafikavgaser vid bostaden ökar risken för stroke. Nu har forskare vid bland annat Karolinska Institutet visat att det tidigare kända sambandet gäller även i miljöer där luftföroreningarna anses vara låga generellt.

Julklappstips avdelning hårda paket

AR Packaging förvärvar inom hälsa och skönhet

Forskningsmiljoner till byggsäkerhet

Jan Johansson, vid Luleå tekniska universitet, tilldelas 3 277 000 kronor av Afa Försäkring för att kartlägga internationell forskning inom säkerhet kopplad till byggverksamhet, erfarenheter från säkerhetsparker och säkerhetsarbete i svensk byggindustri.

Bussen kör själv i depån

Nyhetsbrev

Säkrare kranlyft med AI

NCC har identifierat tunga lyft med kranar som ett högriskområde. Därför samarbetar företaget nu med bland annat Edins Byggkranar och Microsoft för att testa möjligheterna att öka säkerheten med hjälp av AI-teknik.

Årets Eldsjäl 2019

Rör med restriktioner

Nanopartiklar hjälper framtidens katalysatorer

Finsk importör tar över Beck Maskin i Sverige

Beck Maskins svenska verksamhet får finsk ägare. Det är maskinimportören KH-Koneet Group som tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Beck Maskin Sverige AB.

Magni saluförs av Kranlyft i England

I april blev Kranlyft exklusiv distributör för Magnis produkter på den svenska marknaden. Sedan 1 november har uppdraget utvidgats till att även omfatta södra England.

Dynatec Group tar stororder

Norrländska cancerbolaget får ny vd

Fjärrstyrda lastare kan revolutionera virkeshantering

Fjärrstyrda lastmaskiner kan effektivisera arbetet på virkesterminaler. Den övertygelsen står bakom ett utvecklingsprojekt där bland annat Mittuniversitetet, Volvo och SCA samarbetar med målet att samma operatör ska kunna ta hand om lastning och lossning på flera virkesterminaler.

Säkrare i gruvan med sydafrikansk hjälp

Gruvbrytning och tunneldrivning under jord ska bli ännu säkrare i Sverige, lovar Epiroc, som nu lanserar sydafrikanska New Concept Mining på den svenska marknaden – ett nyligen förvärvat företag som specialiserat på främst bergförstärkning i tuffa miljöer.

Så hamnade matavfall i fokus

Det senaste decenniet har matavfall gått från att vara en ickefråga till att bli en miljöfråga i fokus, både i samhället i stort och i livsmedelshandeln.

"Det är en helt fantastisk spont"

Den färgsprakande skyskrapan drar blickarna till sig. Frågan är dock om inte grunden är minst lika intressant.

Hon ska leda Medtechlabs

Heineken ratar plasten

Ryska kryptokoder en utmaning

Svenska Mässan lyfter industrins utmaningar

Budet på Cramo är holländskt

”Sverige klarar tillverkningen”

I Matfors bygger Cobra Biologics två unika tillverkningssviter för storskalig GMP-tillverkning av ATMP-produkter. Kontraktstillverkaren rustar för att möta den ökade efterfrågan och för att behålla tillverkningen i Sverige.

Olofsfors prisade på hemmaplan

Mässling mycket farligare än man trott

Nytt sätt att angripa virus får miljoner

Hon blir ny kommunikationschef på WSP

Ny ordförande i Packbridge

Scania bantar

Hon är Hydroscands nya vd och koncernchef

Svevia bygger i Norrköping

Fler slangbussar i Stockholm

Han tar över vd-stolen i Xylem Sverige

Ledare: Prislapp med frågetecken

Internet fyller 50

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129