23948sdkhjf

De förstärker Bellmans styrelse

För att förstärka erfarenheten av börsnoterade företag har Anne-Lie Lind och Charlotte Hybinette valts in i Bellman Groups styrelse.

Bellman Group, med huvudkontor i Solna, är en anläggningskoncern som verkar inom bergsprängning, schakt, transport och masshantering i främst regionerna kring Stockholm och Göteborg.

Koncernen, med Verdane Capital som huvudägare, befinner sig i stark tillväxt med en uttalad fortsatt förvärvsstrategi. Redan i dag ingår starka varumärken som Bellmans, Uppländska Berg (MST), VSM och Samgräv. Under 2018 omsatte koncernen proforma kring 1,6 miljarder kronor med cirka 400 anställda och sysselsatte i runda tal 800 underentreprenörer.

När det nu genomförs en anpassning av styrelsen till koncernens ändrade förutsättningar är erfarenhet av börsnoterade bolag en av de egenskaper som efterfrågas. Därför har nu Anne-Lie Lind, född 1971, och Charlotte Hybinette, född 1973, valts in i styrelsen.

Anne-Lie Lind är civilingenjör och arbetar som distriktschef på Eltel Networks Infranet. Hon är styrelseledamot i Bulten, Opus Group och Mio. Bland tidigare erfarenheter finns även uppdraget som styrelseordförande i Akkafrakt.

Charlotte Hybinette är jurist och arbetar som Senior Investment Manager på Ernström & Co samt som juridisk rådgivare till publika bolag och dess ägare genom bolaget Hybinette & Partners. Hon är också styrelseledamot i Collector Bank och Platzer Fastigheter Holding.

Övriga ordinarie ledamöter i styrelsen är Björn Andersson (ordförande), Håkan Lind, Per Nordlander och Ingalill Östman. Däremot lämnade Christina Ragsten styrelsen vid den senaste extra bolagsstämman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125