23948sdkhjf

Novemberkåsan rullar in hos Volvo

Häftiga högar, tunnlar och hopp. Det är en del av de svårigheter som kommer att möta deltagarna i Novemberkåsan, precis framför läktaren på Volvo CE:s demofält i Eskilstuna. Ambitionen är att kunna leverera en av de mest underhållande sträckorna i årets tävling.

Volvo CE:s demofält är redan ett bekant område för tidigare deltagare i enduroklassikern Novemberkåsan.

Ja, senast vi ansvarade för en av bansträckorna under Novemberkåsan röstade åkarna fram vår sträcka som den bästa så visst känner vi lite press. Och det är klart att vi vill lyckas lika bra i år, säger en synnerligen belåten Adam Lindberg som tillsammans med kollegor på företaget förbereder demofältet inför årets tävling som arrangeras 30 november till 1 december.

Adam Lindberg arbetar till vardags som instruktör på demofältet och jobbar nu i samarbete med bland annat Swecon och den arrangerande motorcykelklubben SMK Södermanland för att åstadkomma bästa möjliga bansträcka.

Tanken är att låta förarna köra banan två gånger, en gång på dagen och en gång under natten. Merparten av sträckan körs i skogspartier.

När förarna kör skogspartierna får det inte vara uppkört, så där arbetar vi i princip ingenting med maskinerna. Det ska vara så orört och terränglikt som möjligt, säger Adam Lindberg.

Då har entreprenadmaskinerna desto mer att göra på demofältet, där det finns en läktare och där bland annat start och målgång kommer att äga rum.

En del av sträckan körs framför läktaren. Och där kommer vi, med hjälp av våra maskiner, att bygga häftiga högar, tunnlar och hopp. Tanken är att få till lite action just framför läktaren, säger Adam Lindberg.

Dessutom finns ju en maskinhall på området, tillräckligt stor för att samla förarna till söndagens avslutande prisutdelning.

Fakta - Novemberkåsan

  • Novemberkåsan som arrangeras av Svenska Motorklubben är en av Sveriges största och äldsta motorcykeltävlingar.
  • Tävlingen har körts sedan 1915 på olika orter, i år går tävlingen i och kring Eskilstuna.
  • Novemberkåsan körs i ljus och mörker.
  • Regerande mästare är Albin Elowson, FMCK Skövde, som stod överst på prispallen sedan fjolårets tävling avgjorts i och kring småländska Vimmerby.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094