23948sdkhjf

Rototilt värvar från Pon och Komatsu

Rototilt har anställt två nya chefer: Jan Karlsson blir orderdesk- och eftermarknadschef och Fredrik Ellingsson blir ny gruppchef för teknisk support.

Rototilt låter meddela att de anställt två nya chefer och att båda är tämligen rutinerade: Jan Karlsson har tidigare arbetat på Komatsu Forest och Fredrik Ellingsson kommer från Pon Equipment.

Båda har redan tillträtt sina nya tjänster och enligt Rototilt är rekryteringarna ett sätt att stärka servicen.

– För Rototilt Group AB känns det jättespännande att välkomna Jan Karlsson. Vi tror starkt att han kommer bidra till att ta oss till nästa nivå inom på vår eftermarknads- och orderdeskavdelning. Jan har under sina år hos Komatsu Forest skaffat sig breda och djupa kunskaper samt erfarenheter både lokalt och globalt. Jan är också en utpräglad lagspelare vilket gör att han på ett bra sätt kommer att passa in i Rototilt Group AB:s filosofi, säger Per Väppling, Rototilts marknads- och försäljningschef, i ett pressmeddelande.

Jan Karlsson efterträder Anders Mitterer på posten och hans uppgift blir att övergripande fortsätta utveckla Rototilts eftermarknad, tekniska support och orderdesk – arbetsuppgifter han lär vara väl bekant med efter att i över 30 år arbetat med motsvarande frågor inom Komatsu Forest AB.

– Jag är mycket glad att komma till ett företag med världsledande produkter och som befinner sig i stark utveckling. Jag ser verkligen fram emot att vara med på resan och bidra med mina kunskaper tillsammans med alla medarbetare, säger Jan Karlsson i pressmeddelandet.

Fredrik Ellingsson tar över efter Peter Carlsson och får ansvar för teknisk support, garantier och dokumentation efter Peter Carlsson.

Han ska fungera som en slags spindel i nätet och vara ett nyckelgränssnitt mellan Rototilt och företagets återförsäljare. Fredrik Ellingsson, som haft en liknande tjänst på Pon Equipment, ska också ansvara för garantifunktionen och olika typer av eftermarknadsdokumentation.

– Med Fredriks erfarenheter, från att dels ha jobbat med en världsledande leverantör av entreprenadmaskiner och dels med en av branschens ledande återförsäljare i Sverige, får vi in en viktig dimension i vårt supportteam på eftermarknadsavdelningen. Fredrik känner väl till kundernas krav på respons, flexibilitet och kompetens vilket utgör grunderna för att bygga vidare på en stark teknisksupport-organisation hos Rototilt, säger Per Väppling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078