23948sdkhjf

Retsam miss fick svensken på fall

Det räckte inte hela vägen för de svenska förarna i Caterpillars EM-final för förare.

29 förare från 15 olika länder har under tre dagar kämpat i fem olika grenar på Caterpillars anläggning i spanska Malaga.

Cat operator challenge ska vaska fram de riktigt skickliga förarna som alltså måste visa att de kan köra både grävmaskin, hjullastare och bandschaktare, att de behärskar precision, produktivitet, säkerhet och att att de kan använda sig av till exempel vågsystem, lyftassist och spakstyrning.

Svenskarna låg bra till efter de två första dagarna och det var oerhört tajt inför den sista dagen, bara 25 sekunder skilde de tio främsta förarna åt.

När dammet lagt sig efter de sista grenarna stod det dock klart att segern gått till Irland, Slovenien och Schweiz, och det är alltså tre förare därifrån som får tävla vidare när VM-finalen arrangeras i Las Vegas nästa år.

EM- vinnarna

  • Thomas Murphy, Irland
  • Erik Gregoric, Slovenien
  • Bruno Grossen, Schweiz

Svenskarna gjorde dock en stabil insats.

Bäst gick det för Magnus Rundberg, som blev tvåa i sin tävlingsgrupp och kom på niondeplats totalt.

Han konstaterar att han är nöjd, trots att det hela slutade med en ”retsam miss” på det allra sista hindret i den allra sista deltävlingen ”Lift me up” där man skulle ta en grävmaskin med ett lyft betongblock genom en hinderbana.

Magnus Rundberg, som hade en av de allra bästa tiderna, stötte till en planka i slutet, han hamnade utanför säkerhetszonen och tidstillägget blev hela 1,5 minut.

Fadäsen blev avgörande eftersom det endast skiljde två minuter mellan honom och slutsegraren, konstaterar Pon Equipment.

Jag kom helt enkelt för nära brädan, knuffade till den och fick därför utslag i Lift assistens varningssystem för att jag var för långt ut, uppger Magnus Rundberg i ett pressmeddelande.

I tävlingen utsågs också bästa förargrupp och snabbaste förarna i varje gren. Resultatet för svensk del blev att Magnus Rundberg kom tvåa i sin grupp, Janne Hirsikangas kom trea i sin och David Tomasson femma i sin.

Svenskarnas placering

  • Magnus Rundberg: 9:e plats
  • Janne Hirsikangas: 17:e plats
  • David Tomasson: 21:a plats

– Vi är glada över vårt svenska team. De har kämpat jättebra och vi gratulerar vinnarna som får försvara Europa i Las Vegas. Konkurrensen har varit stenhård och man ska veta att det är några av Europas skickligaste förare som deltagit i Europafinalen, säger lagledaren Joakim Lundberg, marknadskoordinator vid Pon Equipment, i pressmeddelandet.

– Nu laddar vi om och ser fram emot nästa års Caterpillar Operator Challenge.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095