23948sdkhjf

Dyrt och svårt för småföretagen

Det är så svårt att hitta rätt kompetens att tre av tio småföretagare avstår från att anställa. Det uppger Visma som undersökt frågan.

Enligt Visma visar deras undersökning att tre av tio småföretagare hoppas kunna anställa någon under 2019.

Undersökningen ska dock också visa att lika många har avstått från att nyanställa under de senaste två åren på grund av att de inte hittar rätt kompetens.

Enligt Visma rankas kompetensbrist som det största hindret för nyanställningar. Även kostnaderna för att anställa upplevs som ett stort hinder, Visma uppger att tre av fyra tillfrågade, 77 respektive 76 procent, lyfter fram dessa två faktorer som de viktigaste.

– Att så många småföretagare vill anställa innebär en enorm potential för Sveriges sysselsättning och välfärd. För att inte gå miste om den möjligheten behöver kostnaderna för att anställa sänkas och utbildningsinsatserna öka, säger Boo Gunnarson, företagarexpert på Visma Spcs, i ett pressmeddelande. 

Visma konstaterar att det finns en miljon registrerade företag i Sverige, och att 96 procent av dessa är små, med upp till nio anställda.

– Fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag. Att de har de bästa förutsättningarna och villkoren för att starta, driva och utveckla sina verksamheter är viktigt för hela Sverige, säger Boo Gunnarson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11