23948sdkhjf

”Varför inte ställa krav på att det ska användas”

Tiltrotatortillverkaren Rototilt välkomnar Veidekkes nya säkerhetskrav och konstaterar att branschen redan är med på noterna.

I slutet av september lät Veidekke meddela att alla grävmaskiner över fem ton som ska användas på företagets arbetsplatser måste ha säkra skoplås.

Kraven uppgavs vara ett led i arbetet mot noll allvarliga olyckor, med ett säkert skoplås ska risken för att redskap ramlar av minska drastiskt.

Beskedet välkomnas av tiltrotatortillverkaren Rototilt.

– Ett välkommet besked från en stor byggentreprenör. Rototilts lösning för säkra redskapsbyten har funnits under många år. Varför inte ställa krav på att det ska användas, säger Markus Olofsson, försäljningschef Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt Rototilt sänder Veidekkes krav på säkra redskapslås en tydlig signal till marknaden.

Företaget uppger också att deras eget säkerhetslås Securelock, som lanserades 2013, eliminerar risken för pendlande eller tappade redskap, och att systemet uppfyller byggjätten krav.

– I dag säljer vi nästan uteslutande tiltrotatorer och maskinfästen utrustade med Securelock. Vi tror det beror på att branschen förstått värdet i ett säkerhetslås, säger Markus Olofsson.

Rototilt betonar också att systemet kan eftermonteras.

– Tack vare vår tekniska plattform i Rototilt R kan vi erbjuda eftermontering av Securelock för kunder med styrsystemen ICS, Prop och TLE/TE. Det gäller såväl tiltrotatorer som maskinfästen. Det är en viktig möjlighet för att uppfylla gällande säkerhetskrav, säger Markus Olofsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078