23948sdkhjf

MTR Tech förvärvar Emtrain

MTR Techs har förvärvat Euromaints 50-procentiga ägarandel i Emtrain och blir nu 100-procentig ägare av bolaget.

Det var det 9 juli som MTR Tech och EuroMaint Rail avtalade om att MTR Tech skulle få förvärva Emtrain. Nu har affären slutförts och Emtrain är ett dotterbolag till MTR Tech. De 150 anställda har gått över till MTR Tech.

MTR Tech AB, som i sin tur är ett dotterbolag till MTR Nordic, bedriver liknande verksamhet som Emtrain. MTR Tech ansvarar för fordonsunderhållet på tunnelbanan. Emtrain sköter underhållet på pendeltågen.

Efter ägarbytet får Emtrain en aktiv, kunnig och långsiktig ägare som kan sätta kraft bakom det fortsatta arbetet med att utveckla pendeltågens underhåll.

I samband med affären har MTR Techs vd Erika Enestad tagit över vd-posten även på Emtrain. Erika Enestad har lång erfarenhet från MTR, vilket kan bidra till att det blir lättare att nyttja kompetenser mellan MTR:s bolag.

Avgående vd på Emtrain, Elin Kämpe, har fått en ny roll inom MTR Nordic.

EuroMaint Components and Materials AB kvarstår som leverantör av service och materialtjänster till Emtrain.

MTR har över 40 års erfarenhet av järnvägstrafik, som innefattar allt från design och konstruktion till drift och fordonsunderhåll. Med fler än 40 000 medarbetare ansvarar MTR för över 12 miljoner resenärer varje dag i Sverige, Storbritannien, Hong Kong, Australien och Kina.

MTR Nordics verksamhet omfattar drift av Stockholms tunnelbanasedan 2009, drift av Stockholms pendeltåg sedan 2016, samt fordonsunderhållsbolaget MTR Tech. Sedan 2015 kör MTR även snabbtågstrafik mellan Göteborg och Stockholm under varumärket MTR Express.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093