23948sdkhjf

Ännu en svensk vidare i förartävlingen

Kampen var hård när David Tomasson slog ut två bröder när Cat Operator Challenges andra svenska deltävling avgjordes.

I våras gick Janne Hirsikangas som förste svensk vidare i Cat Operator Challenge, han vann den första deltävlingen, som arrangerades i Bålsta.

Deltävling två gick av stapeln under Load up North 29-31 augusti och det blev en dramatisk tillställning när tävlingen avgjordes i Pon Equipments monter på mässan.

Bröderna Anton och Axel Folkesson kämpade mot David Tomasson och när dammet lagt sig var det David som stod som segrare.

Enligt Pon Equipment var det små marginaler som avgjorde, poängskillnaden mellan ettan och tvåan var bara 0,78 poäng! 

Resultat

1. David Tomasson - 117,91 poäng 
2. Anton Folkesson - 117,13 poäng 
3. Axel Folkesson - 108,74 poäng 

De tre deltävlingarna ska vaska fram de riktigt skickliga förarna. I Umeå fick de tävlande köra både grävmaskin – där de skulle hantera sliprar, och hjullastare – där de skulle ta sig ur ett fingerat garage, lyfta upp virke och sedan snirkla sig igenom flera hinder och till sist backa in i det tämligen trånga ”garaget”.

Tanken är att testa deltagarnas förmåga på många sätt, förarkompetensen är förstås tung i sammanhanget men domarna tittar också på rörlighet, psykisk styra och mångsidighet. Förarnas förmåga att välja de smarta lösningarna är också viktig.

– Det ska inte gå att busa sig runt banan, kommenterar Kristian Johansson, produktspecialist på Pon Equipment och en av domarna under tävlingen.

– Vi lägger stor vikt vid säkerhet, den som hoppar ur maskinen eller glömmer säkerhetsbältet får minuspoäng, tillägger han.

Deltävling tre avgörs på Entreprenad Live i mitten av september – då ska det svenska lagets tredje deltagare koras.

Regionala finaler hålls i oktober och november, Europafinalen går i Malaga men finaler hålls också i Japan, Brasilien och USA.

De som vinner där går vidare till världsfinalen, som går av stapeln under Conexpo i Las Vegas i mars 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079