23948sdkhjf

Skanska möblerar om i Centraleuropa

Volymen i Skanskas verksamhet i Tjeckien, inklusive Slovakien, och Polen har minskat under senare år och företaget väljer därför att slå samman enheterna till ett gemensamt affärsområde för Centraleuropa.

Förhoppningen är att organisationsförändringen ska bidra till att berörda bygg- och utvecklingsenheterna ska få ett gemensamt verksamhetsmässigt upplägg, vilket i sin tur ska vara till god hjälp vid upprättandet av en enhetlig metod för samarbete. Bland annat är bedömningen att den nya affärsenheten, med sin storlek, ska generera värdefulla skalfördelar och därmed leda till möjligheter som inte finns i mindre organisationer.

Michal Jurka, Business Unit President (BUP) för verksamheterna i Tjeckien och Slovakien fortsätter i den rollen för hela det nya affärsområdet 1 september.

Magnus Persson, som har varit affärsenhetschef för Skanska Polen. Får en ny roll i Skanska Sveriges ledningsgrupp med ansvar för att fortsätta bygga upp byggverksamheten. Han ersätter Lars Jonson, som 1 september går vidare till uppdraget som VP inom hälsa och säkerhet på Skanskas huvudkontor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078