23948sdkhjf

Uppsala säljer åter mark för bostadsrätter

Det är ungefär två år sedan sist, men nu har Uppsala kommun åter igen sålt mark för bostadsrätter.

Rosendal fyller en nyckelfunktion i ett växande Uppsala. Här växer en stadsdel fram med bostäder och allehanda service, inklusive förskolor och skolor.

Nu står det också klart att området står för ett väsentligt trendbrott i stadens bostadsförsörjning. För första gången sedan hösten 2017 har nämligen Uppsala kommun sålt mark för bostadsrätter. Det är bostadsutvecklaren OOF Bostad som fått ett positivt besked från kommunens mark- och exploateringsutskott.

Att vi igen öppnar upp för bostadsrätter är ett styrkebesked. Uppsalas bostadsmarknad står stark. Vi behöver bygga blandat och det är välkommet att vi får in en aktör som kan utveckla Rosendal ytterligare med energismarta bostadsrätter, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Avsikten är att bygga 87 bostadslägenheter och en lokal för centrumändamål. Bostadsdelen består av ettor, tvåor och treor i storlekar på 30-99 kvadratmeter.

En målsättning har varit att kunna erbjuda klimatsmarta hem, vilket innebär att energiförbrukningen varit en nyckelfråga. Väsentliga inslag för att nå målet är solceller på taket och att varje hushålls energi- och varmvattenförbrukningsynliggös genom IMD-mätning (individuell mätning och debitering).

Enligt byggherren visar energiberäkningen i dagsläget på en årlig energiförbrukning kring 50 kWh.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082