23948sdkhjf

Byggpraktik för kvinnor

23 augusti arrangerar Riksbyggen, NCC och Arbetsförmedlingen en informationsträff för arbetslösa kvinnor i Karlstad med omnejd om möjligheten att få praktikplats på byggarbetsplatser.

Inte mer än 1,6 procent av de svenska byggnadsarbetarna är kvinnor, något som nu Riksbyggen och NCC vill ändra på. Med stöd av Arbetsförmedlingen inleds därför ett projekt som erbjuder praktikplatser till kvinnor som handfast vill känna på hur det är att jobba i byggbranschen.

Tanken är att praktikanter ska kunna rotera inom projektet för att kunna testa olika yrken inom byggbranschen. Praktikanterna ska få vara med en elektriker, snickare, rörmokare och ventilationstekniker olika veckor och tillsammans med handledaren utföra enklare jobb som inte kräver licens inom yrket. Målsättningen är att fler tjejer ska få upp ögonen för byggbranschen och att de efter praktiken söker in på en utbildning inom området eller ges möjlighet till en lärlingsplats hos NCC eller några av våra underentreprenörer, säger NCC:s projektchef Sandra Björn.

NCC kommer att ansvara för praktikanterna på arbetsplatserna som kommer att erbjudas i samband med ombyggnader av Stiftelsen Karlstadshus drygt 2 500 lägenheter som förvaltas av Riksbyggen.

Med hjälp av Arbetsförmedlingen har cirka 400 arbetssökande kvinnor i Karlstad med omnejd bjudits in till en informationsträff 23 augusti.

Inom ramarna för avtalet har vi satt ett stort fokus på social hållbarhet och det innebär bland annat att vi vill se att kvinnor får möjlighet att testa yrket inom byggbranschen, säger Sofia Enberg, affärs- och leveranschef Riksbyggen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093