23948sdkhjf

Skanska kräver säkerhetsutbildning

Alla som jobbar på Skanskas arbetsplatser måste genomgå byggbranschens säkerhetsutbildning, Safe Construction Training. Det kräver byggföretaget.

Skanska är först med att ställa det kravet. De har också infört en obligatorisk egen digital arbetsplatsintroduktion.

Det är för att minska antalet arbetsplatsolyckor som kravet på säkerhetsutbildningen har införts, förklarar Helena Parker, Arbetsmiljöchef på Skanska. I och med detta kommer alla att jobba utifrån samma spelregler. Det hjälper i synnerhet underentreprenörer som rör sig mellan olika arbetsplatser, menar hon.

Den digitala arbetsplatsintroduktionen är ett tillägg till Sveriges Byggindustriers utbildning. Introduktionen tar upp sådant som Skanskas värderingar, vad företaget står för, ordnings- och skyddsregler, miljöarbete och mångfald och inkludering. Tidigare har introduktionen skett lokalt, på arbetsplatsen. Nu ska alla ha sett introduktionen innan de ens kommer ut till bygget.

Skanska har förberett den digitala introduktionen i ungefär två års tid och ha kört testrundor. Introduktionen ska lanseras successivt under hösten. Senast den 1 januari 2020 ska alla vara igång, är målet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078