23948sdkhjf

Nytt samarbete för att förbättra cybersäkerheten

Säkerhetsföretaget NTT Security har tecknat ett samförståndsavtal med Europols European Cybercrime Centre, EC3.

Avtalet är ett initiativ inom ramen för NTT Securitys arbete med att dela sin strategiska analys av hotbilder med branschpartners och brottsbekämpande organ, för att därigenom lyckas förhindra cyberbrott över hela världen.

Det nya samförståndsavtalet sätter ramarna för hur NTT Security och Europol ska utbyta strategisk information och data om hot med varandra, samt hur de ska dela information om trender inom cybersäkerhet eller bästa praxis inom branschen.

Att bygga förtroende genom partnerskap mellan den offentliga och privata sektorn är viktigt för NTT Security, som vill stärka sin relation till EC3.

Som en del av avtalet kommer NTT Security att stödja EC3:s uppdrag att stärka bekämpningen av cyberbrott, och engagera sig i en rad relevanta områden. Till dessa hör att kunna bidra med insikter till Europols flaggskeppsrapport Internet Organised Crime Threat Assessment, IOCTA.

Det är en strategisk rapport om nya hot och utvecklingen inom cyberbrott. Rapporten innehåller också de viktigaste rekommendationerna för brottsbekämpning, så att beslutsfattare och tillsynsmyndigheter kan svara på cyberbrott på ett effektivt och samordnat sätt.

Vid undertecknandet av samförståndsavtalet säger Kai Grunwitz, Senior Vice President EMEA vid NTT Security:

- Europol arbetar med alla aspekter av cyberbrott – från att bekämpa botnät och spjutfiske (spear fishing) till cryptomining, cryptojacking och dark web. Därför förlitar sig Europol på samarbetet med säkerhetsspecialister från privata sektorn, så som NTT Security, för förbättrad strategisk information om säkerhetshot. Vårt partnerskap med Europol förstärker den avgörande roll som underrättelsetjänsten spelar i kampen mot cyberattacker och hur vi, genom att arbeta tillsammans, kan göra den digitala världen säkrare för individer, företag och regeringar.

Steven Wilson, chef för EC3 vid Europol, tillägger:

- Eftersom brottslingar i allt högre grad hotar medborgarnas och företagens digitala liv är det viktigt för det brottsbekämpande samhället att arbeta nära den globala industrins aktörer för att skapa en säker miljö på internet. Jag är övertygad om att den höga tekniska kompetensen som NTT Security för med sig kommer att innebära en betydande fördel för vårt arbete. Den här typen av samarbete mellan Europol och privata aktörer i branschen är det mest effektiva sättet att säkra cyberrymden för europeiska medborgare och företag.

Europol är en av många partners som NTT Security samarbetar med.

Om Europol

Europol är Europeiska unionens brottsbekämpande organ. Med huvudkontor i Haag, Nederländerna, stöder Europol de 28 EU-länderna i deras kamp mot terrorism, cyberbrott och andra allvarliga och organiserade former av brottslighet. Med över 1 200 anställda använder Europol de mest moderna verktyg för att stödja cirka 40 000 internationella utredningar varje år. Europol fungerar som ett centrum för brottsbekämpningssamarbete, analytisk expertis och brottslig underrättelse.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079