23948sdkhjf

AIK startar kampanj för hjärtforskning

Det var 2013 som AIK Fotbolls målvakt Ivan Turina gick bort i sviterna av ett medfött hjärtfel. Nu skapar klubben en insamlingskampanj till förmån för Hjärt-Lungfonden i målvaktens minne och ära.

När AIK möter IFK Göteborg i september kommer 10 kronor för varje såld biljett att skänkas till Hjärt-Lungfonden i Ivan Turinas namn.

– För AIK:are är minnet av Ivan Turinas karriär och bortgång någonting som etsat sig fast och för evigt blivit en del av klubbens själ. Det känns naturligt för oss att bidra till Hjärt-Lungfonden i hans ära, kommenterar AIK fotbolls biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg.

Kampanjen är döpt till Med dig fick vi leva, vilket bland annat är en referens till en supporterramsa med texten ”Med dig vill jag leva”, och kommer att omfatta fler insamlingsaktiviteter än endast biljettintäkter.

– Det är viktigt för oss att kampanjen lever i den mångfald av områden som AIK Fotboll är verksamma inom, fortsätter Söderberg. Vi kommer att aktivt arbeta med att hitta fler forum för insamling under periodens gång.

Nils-Eric Johansson är CSR-ansvarig inom AIK fotboll och fick själv avsluta sin framgångsrika spelarkarriär som lagkapten efter att hjärtspecialister bedömt det för riskabelt att fortsätta spela kopplat till ett medfött hjärtfel.

– Att stödja hjärtforskningen är någonting som jag personligen värnar mycket om med hänsyn till min egen historia. Att vi nu gör det i Ivans ära och tillsammans med Hjärt-Lungfonden gör mig stolt och glad och visar återigen på det samhällsansvar som AIK fotboll tar, säger Nisse Johansson.

Kampanjen Med dig fick vi leva startar idag, 7 augusti, och pågår fram till den 25 september på AIK tar emot IFK Göteborg.

– AIK Fotboll och Hjärt-Lungfonden har samarbetat vid ett flertal tillfällen tidigare och så sent som 2017. Vi är väldigt glada över att klubben återigen engagerar sig i insamling till den livsviktiga hjärtforskningen, säger Kristina Sparreljung, Generalsekreterare för Hjärt-Lungfonden, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093