23948sdkhjf

Jubileum i Jönköping

I år kan förpackningsspecialisten PacsOn Paul Hall blicka tillbaka på 70 år. Tack vare att man lyckas kombinera den nya e-handeln, den fysiska butiken och kundbesöket har man lyckats hålla sig starka i en föränderlig bransch.

Där många inom detaljhandeln kämpar i dag med övergången från fysisk butik till allt mer ehandel, har PacsOn Paul Hall hittat en bra balans mellan sina tre ben: den fysiska butiken, ehandeln och kundmötet.

– Kundmötet är kärnan för oss. Vi har förstås en e-handelsplattform, men eftersom vi inte bara är en återförsäljare, utan försöker att hjälpa våra kunder med lösningar som skapar värde för dem, så är vi som bäst när vi är ute hos kunden och får se verksamheten. Då kan vi hitta sätt att effektivisera och förbättra. Sedan kan man enkelt lägga sin order på nätet precis när man vill, säger PacsOn Paul Halls VD Johan Liljekvist, också VD för ett annat anrikt bolag inom koncernen, PacsOn Pellviks som firade 75 år förra året.

Det hela tog sin början 1949, då entreprenören Paul Hall startade en grossiströrelse på Östra Torget 2 i Jönköping. Han hade tidigare sålt margarin till bagerier, konditorier och detaljhandel, och genom det fått upp ögonen för förpackningar. Sedan dess har både lokaler och ägarkonstellationer varierat, men grundvärderingarna från familjeföretaget alltid hållits intakta.

År 2008 blev företaget helägt av Herenco, vilket innebar att man kunde kombinera två viktiga parametrar: att vara ett lokalt företag, men med stora muskler och rikstäckande kapacitet.

– Det som gjort att vi kunnat vara verksamma så länge, och det som särskiljer oss, är det personliga engagemanget. Vi har en bra kultur, hos oss har man roligt på jobbet och många har arbetar hos oss länge. Vi hade inte funnits kvar i 70 år om vi inte hade varit jädrans bra på att se varandra, säger Johan Liljekvist, som menar att med låg personalomsättning behåller man även erfarenhet och kunskap i företaget.

Det är inte bara familjens värderingar som stannat kvar inom företaget – även Paul Halls barnbarn Kajsa Hall är i dag företagets ekonomiansvarige. Hon minns hur hela familjen var engagerad under uppväxten, även om hon själv började arbeta först efter att företaget sålts.

– Det var mycket jobb hemifrån för familjen på den tiden. Jag minns exempelvis att mamma fakturerade från tvättstugan, efter att ha skjutit undan symaskinen och tagit fram faktureringsmaskinen, säger Kajsa Hall Almgren.

Kort om Pacs On Paul Hall

Grundades 1949 i Jönköping av entreprenören Paul Hall.

23 anställda, 11 000 unika artiklar och 3 000 kvadratmeter lageryta

Butik i Jönköping med cirka 2 000 artiklar i lager.

En del av PacsOn-koncernen, tolv olika företag på sexton orter i Sverige, som ägs av Herenco AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063