23948sdkhjf

Positionen stärks ytterligare genom nytt förvärv

Hexpol har förvärvat nordamerikanska Preferred Compounding av investmentbolaget Audax Group. 

Den förvärvade gummikompounderaren har sina nyckelmarknader inom allmän industri, fordon, energi och infrastruktur. Genom det förvärvade bolaget stärker Hexpol koncernen sina förmågor inom högpresterande elaster, i linje med vad som skedde vid förvärven av Mesgo-koncernen och Kirkhill Rubber. 

Integrationen kommer att ta fart omedelbart. Eventuell omstrukturering och kostnadssynergier kommer att utvärderas och kommuniceras separat i ett senare skede. 

-Preferred Compounding har ett arv av teknisk excellens, med ett produktutbud på över 7 500 kompounds avsedda för de mest kritiska applikationerna. Vidare är cirka 70 procent av företagets kompound kopplade till egna eller samutvecklingsprojekt med kunder, dvs mycket strategiska kundrelationer. Detta förvärv utökar omedelbart Hexpols globala försörjningskedja och adderar nya möjligheter, applikationskunskaper och ytterligare kundbas till Hexpol Compounding Americas, säger Tracy Garrison, vd för Hexpol Compounding Americas, i ett pressmeddelande. 

2018 hade Preferred Compounding en omsättning på cirka 240 miljoner dollar och cirka 540 anställda i sex anläggningar, fem i USA och en i Mexiko. 

Källa: Hexpol

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069