23948sdkhjf

Peab köper YIT:s nordiska beläggnings- och ballastverksamhet

Affären innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden.

Peab är redan stora när det gäller tillverkning och utläggning av asfalt i Sverige och Norge. Nu ska företaget bli ännu större – Peab har köpt YIT:s motsvarande verksamheter i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

Affären innebär att Peab tar över cirka 200 strategiskt placerade täkter samt 63 asfaltverk i Norden, ingår gör också cirka 1 700 medarbetare.

–  Genom detta förvärv tar vi nästa steg i utvecklingen av Peab som Nordens Samhällsbyggare. Beläggnings- och ballastverksamhet är nära kopplat till samhällsutvecklingen både vad gäller anläggnings- och byggprodukter. Genom att expandera inom dessa delar lägger vi plattformen för att fortsätta växa och förstärka lönsamheten. En ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga skapar stabilitet. Med denna bas fortsätter också resan med att utveckla nya produkter och metoder för att möta våra kunders behov av hållbara lösningar, säger Jesper Göransson vd och koncernchef i Peab, i ett pressmeddelande.

Peab uppger att förvärvet innebär att företaget får en avsevärt bättre marknadsposition i Norden och noterar också att en ökad geografisk spridning inom verksamheter som normalt sett är mindre konjunkturkänsliga ökar stabiliteten i koncernen, företaget ser också nya förutsättningar för vidare expansion och utveckling av andra verksamheter såsom Recycling och Betong.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078