23948sdkhjf

Ger fem tips om cybersäkerhet

Cybersäkerhetshetsexperten Mikael Johansson, på Acronis, ger fem tips om vad små och medelstora företag kan göra för att minimera risken för att bli hackad.

1. Ha en anti-phishing-strategi. Träna anställda till att identifiera phishing-e-postadresser och webbplatser, eller använd e-postsystem med integrerade lösningar mot phishing (gärna båda).

2. Använd tvåfaktorsautentisering när det är möjligt. Även i sin enklaste form med SMS minskar risken för "normala" attacker som lyckas med 99 procent, enligt forskning från.

3. Uppdatera systemen automatiskt. Få personer vill öka sina finansiella skulder, så öka inte den tekniska skulden heller då. Att arbeta med äldre system kommer att bli mer smärtsamt för organisationen och samtidigt dyrare än att underhålla dem ordentligt.

4. Implementera ransomware-skydd och antivirussystem. Kom ihåg att även de bästa produkterna kan misslyckas med att upptäcka de senaste spionprogrammen och ransomware, så se till att säkerhetskopiera alla data. Medan phishing är den vanligaste typen av attack, är ransomware ofta den dyraste att återhämta sig från. Backup är det bästa sättet att undvika krångel. Se till att säkerhetskopiorna inte är tillgängliga för ransomware, behåll dem offline eller på ett fjärrsystem som ransomware-attacker inte kan nå.

5. Gör offentliga webbplatser statiska, om det verkligen inte behövs. De flesta företag behöver inte komplexa innehållshanteringssystem på sina webbplatser. Förrenderade statiska sidor fungerar minst lika bra, men kommer att vara mycket säkrare.

Det finns några webbplatsgeneratorer som stöder ett sådant tillvägagångssätt, vissa är mycket prisvärda och vissa är till och med gratis. Statiska webbplatser har också låg CPU-användning så att små och medelstora företag inte behöver investera i extra och dyr hårdvara eller virtuella maskiner. Det går till och med att använda en statisk plats på en fildelningsplattform som kommer att fungera korrekt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094