23948sdkhjf

Han tar över som vd för Samgräv

I jakten på en ny vd i Göteborgsbaserade Samgräv fanns lösningen inom bekvämt räckhåll – i företagets styrelse.

2015 inträdde nämligen Mathias Cederblad i Samgrävs styrelse och har under de senaste åren fungerat som ordförande, vilket givit såväl god inblick i verksamheten som förståelse för branschen. Tillsammans med sin övriga erfarenhet blev han snabbt ett hett namn för vd-posten.

Närmast kommer han från Nouryon, tidigare Akzo Nobel, där han varit förbättringschef och arbetat med att implementera och utveckla nya processer. Bakgrunden som ingenjör och erfarenhet från bland annat uppdrag som produktionschef inom högriskkemikalieindustrin vägde också tungt i vågskålen innan han tillträdde som vd 20 maj och tillika blev medlem i Bellman Groups koncernledning. Han efterträder Marie Franzén-Hansson som kvarstår i bolaget som ekonomichef.

– Mathias sätt att aktivt söka samarbeten med övriga bolag inom koncernen för att kunna erbjuda heltäckande lösningar till kunder i Västsverige påvisar styrkan i Bellman Group. Han har tagit sig an sitt nya uppdrag på Samgräv med hög energi och spännande visioner för hur bolaget kan utvecklas framåt, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group.

Mathias Cederblad räknar med en stark marknadstillväxt i Göteborgsområdet, något som ger bra grund för att kunna fortsätta utveckla företagets verksamhet. Den framtida inriktningen är i varje fall delvis utstakad.

Ett fokusområde för mig är hållbarhet där vi arbetar aktivt med miljö, hälsa och jämställdhet, säger Mathias Cederblad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344