23948sdkhjf

Nuvarande ID06 gäller ett tag till

Giltighetstiden för de nuvarande ID06-korten förlängs från 20 juni i år till 21 januari 2020. Anledningen är, enligt ID06, att det tekniska systemstöd som krävs för att fler nationaliteter och organisationer ska få tillgång till de nya korten ännu inte är klart.

Övergången till den nya generationens ID06-kort har inte gått helt enligt planerna. En anledning är att det tekniska systemstödet inte hunnit färdigställas för alla de nationaliteter som nu berörs.

Enligt ID06 har hittills mer än hälften av alla ID06-användare bytt ut de gamla korten till den nya och säkrare generationen – bland annat innehåller korten inte längre de så kallade EM-chipen, något som ska minska risken för bedrägerier. I dag är ungefär 400 000 personer anställda på nästan 50 000 företag anslutna till det nya ID06-systemet.
Det finns dock en baksida och det är att det inte längre finns praktiska möjligheter att hinna byta alla återstående ID06-kort av den gamla generationen till 20 juni som det var tänkt. Slutdatum för det gamla ID06-systemet flyttas därför fram till 21 januari 2020.

En praktisk konsekvens är att företag och personer som är verksamma där det för närvarande saknas tekniskt systemstöd fortfarande kan beställa den gamla generationens kort som dock inte gäller längre än till som längst fram till 21 januari 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1