23948sdkhjf

Återanvändare rustar för tillväxt

IT-återanvändningsföretaget Inrego delar nu upp verksamheten i två bolag, Inrego Norden och Inrego Global, för att kunna växa snabbare och driva på för en mer cirkulär IT-hantering på flera marknader. 

Inrego är en av de ledande aktörerna inom återanvändning av datorer, mobiler och andra IT-produkter och hjälper organisationer och privatpersoner att bli mer hållbara och konsumera mer cirkulärt och resurseffektivt. Verksamheten har cirka 150 anställda och omsatte 343 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret. Omsättningen har mer än fördubblats de senaste fem åren.

I Sverige köper Inrego IT-utrustning som företag och myndigheter fasar ut. Produkterna dataraderas, testas, repareras och säljs sedan vidare. Samtidigt bedriver Inrego handel, inköp och försäljning av begagnad IT-utrustning i 70 länder över hela världen på den så kallade ITAD-marknaden (IT Asset Disposition).

Försäljningen i Sverige sker i huvudsak till företag, organisationer och privatpersoner medan den internationella försäljningen är inriktad på IT-återförsäljare.

Nu delas de skilda affärsverksamheterna upp i två bolag med separata ledningsgrupper för att skapa större marknadsfokus och ge växtkraft. Vd för Inrego Norden med 87 anställda blir Mattias Aronsson, fram tills nu chef för produktförsäljningen i Sverige. Vd för Inrego Global med 44 anställda blir Christoffer Sandell, som tidigare har varit ansvarig för den internationella försäljningen. Bolagen ligger under Inrego Group där Inregos förre vd Jonas Karlsson axlar rollen som koncern-vd. Inrego Group har idag 19 anställda.

Den svenska och den internationella affärsverksamheten skiljer sig åt, men kompletterar varandra på flera viktiga områden och delar även samma mission: att minska använd IT-utrustnings påverkan på miljön.   

För Inrego Norden är målet att expandera till de nordiska länderna och erbjuda tjänster kring återanvändning på företagsmarknaden samt sälja testade IT-produkter i andra hand till både organisationer och privatpersoner.

- Genom att dela upp verksamheten kan vi fokusera mer på kunderna och att utveckla affären. Vi ser en stor potential för affärskonceptet i övriga Norden och särskilt nu när hållbarhet ligger högt på agendan i de flesta organisationer, säger Mattias Aronsson som har arbetat på Inrego sedan 2006.

Inrego Global har också ambitiösa planer på att skala upp på den internationella marknaden. Christoffer Sandell har varit med länge inom Inrego, sedan 2002.

- Vi är redan en av de ledande aktörerna i ITAD-branschen och det finns stora möjligheter att växa. Med organisationsförändringen kan alla medarbetare nu fokusera helt på att utveckla den internationella affären. Vi, och hela Inrego, har en väldigt spännande resa framför oss, säger Christoffer Sandell. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079