23948sdkhjf

Tung industrichef blir ny VD för Munters

Klas Forsström lämnar sitt uppdrag som affärsområdeschef för Sandvik Machining Solutions för att bli vd och koncernchef för Munters Group AB.  

I februari i år presenterade Munters en ny organisation för att bättre möta kundernas behov och för att öka värdeskapandet för aktieägare.  

- Vi är glada att kunna presentera Klas Forsström som ny vd och koncernchef. Klas har ett bevisat track record av affärsresultat och tillför erfarenhet från organisationer i förändring och med förstklassiga kunderbjudanden. Klas har kunnandet och de ledaregenskaper som krävs för att leda Munters i det pågående förändringsarbetet och mot ökad lönsamhet och tillväxt, säger Magnus Lindquist, styrelseordförande i Munters.

Klas Forsström är 51 år och har tidigare, i över 20 år, haft seniora chefsbefattningar inom Sandvik, däribland i rollen som chef för affärsområdena Sandvik Hard Materials respektive Sandvik Coromant. Klas har en M.Sc. i Materials Physics och en MBA från Uppsala Universitet samt högre managementstudier vid INSEAD.

- Jag ser fram emot att leda Munters, en global ledare med klimatlösningar i världsklass med betydande potential att flytta fram sina positioner genom ökat fokus och en förenklad affärsmodell, samt med bibehållet fokus på att driva en lönsam affärsmix mot de mest attraktiva och utmanande industriella applikationerna. Jag tror starkt på kundfokus och innovation, vilket tillsammans med ett passionerat team kommer att ta Munters till sin fulla potential, säger Klas Forsström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.505