23948sdkhjf

Förpackningsföretag köper återvinningsföretag

BEWiSynbra Group, en av de ledande integrerade tillverkarna av expanderbar polystyren (EPS) i Europa, förvärvar 51 procent av det belgiska återvinningsföretaget Eco Fill för 400 000 euro. Med affären stärker företaget sitt åtagande att leda EPS-industrins förändring mot en cirkulär ekonomi, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

I oktober 2018 lanserade BEWiSynbra sitt återvinningskoncept BEWiSynbra Circular som ett svar på sitt engagemang för hållbarhet. Sedan dess har Circular lanserat flera initiativ, bland annat att "Use-ReUse", som syftar till att etablera en ny industristandard för insamling och återvinning av EPS, och samtidigt öka medvetenheten om detta viktiga arbetet.

– Med förvärvet av majoriteten i Eco Fill, är jag glad att kunna presentera vårt första förvärv inom vår återvinningsverksamhet. Eco Fills långa återvinningshistoria och unika erfarenhet från olika lösningar inom avfallshantering passar mycket bra med BEWiSynbras återvinningsambitioner framgent. Vi ser fram emot att arbeta nära varandra för att vidareutveckla en gemensam plattform för vår bransch, säger Martin Bekken, VD för BEWiSynbra Circular AB.

– Eco Fill är glada att bli en del av "Use-ReUse"-konceptet. Samarbetet gör det möjligt för oss att växa och vidareutveckla vår verksamhet i vårt hemland Belgien och i hela Europa. Jag är stolt över att bidra till att förbättra EPS-värdekedjan, både genom att återanvända värdefullt råmaterial samt minska koldioxidutsläpp och avfall i vårt samhälle, säger Koen van Roy, VD för Eco Fill.

Eco Fill har varit verksamt i cirkulär ekonomi i mer än 15 år och har blivit det ledande företaget för insamling och återvinning av EPS i Belgien. Företaget har utvecklat ett unikt koncept för återvinning av förpackningsavfall i samarbete med sina kunder, där Eco Fill samlar och komprimerar cirka 1 800 ton EPS för återvinning årligen. Företaget komprimerar också mer än 2 500 ton kartong och 400 ton plastfilm per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078