23948sdkhjf

Namnskifte på sydsvenska uthyrningsdepåer

Med start i dag, 1 april, ersätts de inarbetade varumärkena Stål & Hyrmaskiner och Dennis Maskinuthyrning med koncernnamnet Renta.

I samband med de sammanslagningar som bolagen genomgått de senaste åren känns varumärkesskiftet helt rätt. Tanken är inte att bli som alla andra, utan vi vill bevara depåernas självständighet och lokala egenhet som en konkurrenskraftig fördel, där våra lokala proffs kan bidra med rätt lösning för den enskilde kundens situation, säger Marcus Sölsnaes, marknadsansvarig på den finska uthyrningskoncernen Renta.

Koncernledningen betonar att depåernas lokala egenheter ska bevaras och implementeras i det nya varumärket. Bland annat utlovas beslut som tas lokalt på depån, vilket ska säkerställa hög tillgänglighet med många maskiner i ett brett sortiment som ska matcha den lokala efterfrågan.

Samtidigt utlovas maskiner med hög kvalitet och hög reinvesteringstakt, något som gör att kunderna kan räkna med en maskinpark som är väl uppdaterad med avseende på produktivitet, arbetsmiljö och miljö.

Stål & Hyrmaskiner grundades 1979 i Varberg medan Dennis Maskinuthyrning såg dagens ljus i Skåne 1992. De båda företagen slog sina påsar ihop hösten 2017 för att i april 2018 övertas av Renta.

Sedan juli 2017 har Renta gått från 4 till 29 depåer runt om i Sverige. Då ingår även varumärken som Aros Hyresmaskiner (Mälardalen), Hyrcenter (Närke), Hyrtjänst (Falköping) och J Rent (Jönköping) som i dag verkar som egna verksamhetsenheter.

Rentakoncernen har en uttalad strategi som innebär tillväxt genom kraftiga investeringar i nya depåer och utrustning. Koncernen har totalt över 530 anställda i Sverige, Norge och Finland med en omsättning som 2018 passerade 1 600 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078