23948sdkhjf

Engcon tredubblar kapaciteten

I dag, tisdag, invigdes den datastyrda och helt robotiserade produktionsanläggning som ska bidra till tredubblad produktionskapacitet för Engcon.

2017 lyckades Engconkoncernen för första gången passera miljardstrecket i omsättning efter en kraftigt ökad efterfrågan på tiltrotatorer på kontinenten, särskilt i Frankrike och Nederländerna.

Stora investeringar såväl den jämtländska hemmaplanen i Strömsund som i bland annat Polen har lagt grunden till fortsatt expansion och i dag, tisdag, var det dags att inviga en ny datastyrd och helt robotiserad produktionsanläggning i Strömsund.

Läs mer om investeringarna här.

Under en treårsperiod investerar företaget runt 90 miljoner kronor i de toppmoderna CNC-maskiner som är en väsentlig beståndsdel när Engcon ökar tillverkningskapaciteten till minst 22 000 tiltrotatorer per år.

De nya maskinerna kommer initialt att användas för att bearbeta de gjutna stommarna i våra tiltrotatorer. Vi ser framför oss stora effektivitetsförbättringar tack vare den här investeringen och våra siffror pekar på att vi nu tredubblar vår produktionskapacitet, säger Krister Blomgren, vd på Engcon Group.

CNC-arbetet har tidigare utförts av ett flertal olika leverantörer, utspridda på flera olika platser. I fortsättningen ska, enligt nuvarande planer, de nya maskinerna hanteras och skötas av det lokala företaget Strömsunds Kvalitetslego.

Det här är väldigt bra för oss ur ett rent produktionsmässigt perspektiv, eftersom vi får bättre koll på hur vår produktion fortlöper. Men det är också bra för Strömsund på ett större plan då vi säkerställer att vi behåller nödvändig kompetens på orten. Det är här vår långsiktiga och huvudsakliga tillverkning ska ske. Då måste vi satsa på den bästa tekniken, säger Krister Blomgren.

Läs även om företagets senaste testanläggningar här.

Invigningen förrättades av Jämtlands landshövding Jöran Hägglund som ser stora regionala fördelar med satsningen.

– Det är fantastiskt att se hur Engcon satsar på sin verksamhet. Det gynnar både Strömsund och Jämtland som län. Engcon har verkligen placerat Strömsund och Jämtland på världskartan, säger Jöran Hägglund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095